2011. már 01.

Ecclestone nem hagyná veszni a bahreini 40 milliót

írta: FormaNet
Ecclestone nem hagyná veszni a bahreini 40 milliót

A Formula-1 hivatalos honlapján adott nyilatkozatában Bernie Ecclestone elmondta, hogy az elmaradt Bahreini Nagydíj helyett nem terveznek más helyszínt, és ha a körülmények engedik, akkor még idén helyet kap a versenynaptárban, mégpedig az egyik lehetséges időpont az egy hónapos nyári szünet valamelyik hétvégéje lenne.

 
"Ha a trónörökös azon a véleményen van, hogy országa képes fogadni a mezőnyt, akkor vissza fogunk térni Bahreinbe. Azt hiszem ez a nyári szünetben megvalósítható lenne mindenki számára" - vélekedett Ecclestone.
 
A Magyar- és a Belga Nagydíj közötti négyhetes szünet időpontjában körülbelül tíz fokkal melegebb van Bahreinben mint az eredeti időpontban, márciusban, ami nagyjából 38 Celsius-fokot jelent.
Ezzel együtt Eclestone továbbra is úgy véli, hogy nincs szükség egy esetleges – az arab helyszínt helyettesítő - európai „beugróra”.
 
"Nincs szükségünk arra, hogy egy európai helyszínen, vagy bárhol máshol versenyezzünk, Bahreinre van szükségünk. Az új időpontról már beszéltem az FIA elnökével, Jean Todttal, és mindketten egyetértettünk abban, hogy a döntést még a szezon kezdete előtt meg kell hoznunk."
 
A FOM vezetője természetesen kiemelte, hogy ez csak abban az esetben lehetséges, ha a politikai helyzet javul, ugyanakkor elutasította azokat a felvetéseket, hogy a történtek miatt a mezőny ne is térjen vissza Bahreinbe.
 

„A Formula-1-nek soha nem szabad beleavatkoznia a politikába. Az én feladatom az, hogy a lehető legjobb ajánlatokat és biztos munkahelyeket biztosítsak a Formula-1 számára, hiszen közvetve vagy közvetlenül ötezer ember dolgozik a szériában. Én biztosítani akarom ezeket a munkákat, a politika pedig nem az én dolgom. Ott vannak erre a politikusok.”  

A Bahreini Nagydíj megrendezésével - amennyiben az a négyhetes nyáriszünetben lesz - úgy tűnik a Formula-1 vezetése, ismét felülírja a saját maga által alkotott szabályokat. A nyári szünetet néhány éve a költségcsökkentés okán vezették be, mégpedig úgy, hogy még a gyárakat is be kell zárni egy időre. A FOM vezető nyilatkozatából úgy tűnik, hogy sem ezek a dolgok, sem a bahreini augusztusi forróság nem befolyásolja eltökéltségét az arab államban rendezendő futammal kapcsolatosan. És akkor arról a 40 millió dollárról még nem is szólva, amit egy esetleges helyettesítő helyszínen semmiképpen sem kapna meg a fehér lovag.

 

 

szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 formula 1 nyári szünet bernie ecclestone bahreini nagydíj