2011. már 12.

Rosberg volt az esős tesztnap legjobbja

írta: FormaNet
Rosberg volt az esős tesztnap legjobbja

Az egész napos esőzés miatt túl sok esemény nem történt a kollektív tesztek zárónapján. Öt versenyző közül mindössze hárman futottak mért kört, közülük Nico Rosberg ideje volt a legjobb. 

kép:f1today.nl

Az utolsó barcelonai tesztnapon elvileg már csak öt csapat (Ferrari, Mercedes, Willimas, McLaren, Hispania) pilótája gurult volna pályára, de a Hispania végül mégsem tesztelhette pénteken bemutatott idei konstrukcióját, mert néhány alkatrész a spanyol vámon ragadt. A kiscsapat két pilótájának legközelebb már csak az Ausztrál Nagydíj pénteki szabadedzésén lesz lehetősége kipróbálni az F111-et.

A többiek sem zártak produktív napot, ugyanis éjjel megérkezett az előre jósolt eső, ami a délelőtt folyamán még inkább rázendített, így a pilóták olykor ugyan kibújtak egy-egy próbakör erejéig, de az ebédszünet előtt egyedül csak még csak Lewis Hamilton neve mellett szerepelt mért idő.
 
Délutánra sem csitult az égi áldás, ennek ellenére Nico Rosberg és Pastor Maldonado is csatlakozott a mclarenes kollégához, sőt a Mercedes és a Williams versenyzői még egy hosszabb ( 5-5 kör) etapot is bevállaltak.
Nem úgy Ferrari, akik túl soknak találták a csapadékot, így még az esőgumik tesztelésének lehetősége sem villanyozta fel őket. Fernando Alonso mindössze öt kört tudott megtenni a nap folyamán, mért időt azonban nem futott. Michael Schumachernek délelőtt lett volna dolga a W02-vel, de hasonlóan egykori legnagyobb riválisához, a német is csak öt kör erejéig látogatott ki a vízben úszó aszfaltcsíkra.
 
A tesztnap eredménye:
1. Nico Rosberg            1:43.814                    35 kör
2. Pastor Maldonado     1:44.333     + 0.519    23 kör
3. Lewis Hamilton          1:44.560    + 0.746    33 kör
4. Fernando Alonso          nincs mért idő           5 kör
5. Michael Schumacher    nincs mért idő           5 kör
 
 
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória

  

Szólj hozzá

barcelona mercedes f1 formula 1 nico rosberg kollektív teszt