2011. már 24.

Ecclestone: Az FIA egy vicc

írta: FormaNet
Ecclestone: Az FIA egy vicc

Úgy tűnik Bernie Ecclestone és az FIA elnökének, Jean Todtnak a viszonya nem túl szívélyes mostanában. A FOM vezér az autósport irányító testületének vezetőjét nemes egyszerűséggel csak szegény emberek Max Mosley-ának nevezte.

Ecclestone szerint a francia szakember nincs éppen pozitív hatással a Formula-1-re, és túlzottan sokat tesz a saját és az FIA örömére ahelyett, hogy a Formula-1-ért, az istállókért és a szurkolókért dolgozna.
 
"Ő csak utazgat körbe a világon, azt csinálja amit Max, tehát nem túl sokat. Csókolgatja a lányokat, és rázogatja a kezeket. Ez nagyon jó lehet az FIA-nak, de a Formula-1-nek semmi szüksége rá."
 
Jelenleg a legnagyobb ellentét Ecclestone és Todt között a 2013-ban életbe lépő motorszabályok miatt van. Bernie Ecclestone úgy gondolja, a szabályokat a csapatoknak és a FOM-nak kellene megalkotni. Az idén 81 éves üzletember azzal indokolja elképzelését, hogy a versenyzők és az istállók hatalmas munkát és rengeteg pénzt fordítanak a versenyzésre, ezért nekik lenne joguk meghatározni, hogy milyen szabályok szerint akarnak versenyezni. Az FIA legfeljebb a szabályok betartatásáért lehetne felelős.
 
„Azt kellene tenni mint a rendőrségnél. A rendőrség nem hoz olyan szabályt, hogy 30 mérfölddel lehet óránként menni, csak ellenőrzi azt. Az FIA egy vicc.” 
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória 
Szólj hozzá

f1 forma1 fia formula1 bernie ecclestone fom jean todt