2011. már 25.

Horner sem hagyta szónélkül Hamilton megjegyzését

írta: FormaNet
Horner sem hagyta szónélkül Hamilton megjegyzését

A jelek szerint a Red Bullnál igencsak zokon vették Lewis Hamilton minapi csipkelődését, és tegnap Christian Horner is kikérte magának, hogy a Red Bull csak egy üdítőital gyártó lenne. Honer Melbourne-ben elmondta, bizonyították már, hogy jóval többek annál.

 
„Mi sokkal több vagyunk, mint egy italgyártó. Nem tudom, milyen körülmények közt mondta ezt Lewis, de ha csak italgyártók lennénk, akkor hogy voltunk képesek legyőzni, az elmúlt években a McLaren összes mérnökének alkotását?”
 
Horner elárulta, hogy az alakulatuk egyik kulcsfigurája, a Formula-1 egyik legjobb tervezője, Adrian Newey. Ahogy a csapatfőnök nevezte, Newey a technikai karmester, hiszen az autó megalkotása a legkisebb csavartól, a vezetékeken keresztül egészen a motorig komoly csapatmunka, melyben egy egész zenekar játszik, és a kórust Newey vezényli.
 
A csapatvezető azt is megemlítette, hogy volt bizonyos belső rivalizálás a pilóták között -főleg a tavalyi Török Nagydíj után- ,ami kicsit talán hasonlítható a Senna - Prost, vagy a közelmúltban Hamilton - Alonso párharcokhoz, de hangsúlyozta, hogy az új szezonban is egyelő bánásmódott kapnak pilótái, még annak ellenére is, hogy Sebastian Vettel jelenleg a regnáló világbajnok.
 
„Továbbra is egyformán támogatjuk pilótáinkat, és ugyanazokat a lehetőségeket biztosítjuk. Mark is és Sebastian is tudja ezt, és ahogy az előző évben is, most is a pályán dől majd el minden” – jelentette ki Horner, és mindemellett bevallotta, hogy 2010-ben volt néhány nehéz pillanatuk, de tanultak belőle, és úgy véli, hogy a csapat még a tavalyinál is jobb helyzetben kezdi meg az idényt.
 
„Az elmúlt két évben nyertünk tizenöt futamot, és két világbajnoki címet. Ez most a legjobb teljesítmény a bokszutcában, és természetesen erre szeretnénk építkezni az idei évben. Ez a hetedik évünk, és a hetedik autónk. Az elmúlt hat év alatt elég sokat elértünk.”
 
Azért egy kis szelektív memória tetten érhető Christian Hornernél, mert az valóban igaz, hogy teljesen Red Bull színekben a hetedik autót indítja az alakulat, ám a Stewart GP-t 1997-ben vásárolták fel, aminek már 14 éve. Ez azonban mit sem von le abból a tényből, hogy az idei évben is az egyik legnagyobb esélyesként állnak rajthoz, és némileg érthető, ha a csapatfőnök kicsit szeretné fiatalítani az alakulatot.
 
Az anyacég elkötelezettsége az F1 iránt teljesen egyértelmű, hiszen bár külön alakulatként és elkülönített költségvetéssel, de a Jaguár felvásárlásával a Toro Rosso is az energiaital gyártó cégbirodalom tulajdonába került, és a 2011-es szezonban sem változott a tulajdonosi struktúra.
 
Horner bízik abban, hogy a jó eredmények további szponzorokat, támogatókat vonzanak majd az alakulathoz, így újabb pénzügyi források állhatnak rendelkezésükre, amivel még inkább  tehermentesíthetik az osztrák anyacéget.
 
„A Red Bull nagyon elkötelezett a Formula-1 felé, de ezen nincs mit csodálkozni. Nagyon pozitív számunkra, hogy már idén is több partner csatlakozott hozzánk, ami csökkenti a Red Bull csoport terheit. Ez komoly segítség abban is, hogy a márka ár-érték arányát emelje.”
 
Az istálló nemrégiben hosszabbította meg Sebastian Vettel szerződését 2014-ig, és vele együtt a technikai személyzet jelentős részével is új megállapodásokat kötöttek, hiszen a tavalyi eredmények a közös munkának köszönhetőek, ezzel a Red Bull erősíti azt a kialakult képet, hogy folyamatosan jó eredményekre igyekeznek berendezkedni.
 
Nem is olyan rossz ez egy italgyártótól.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória      
Szólj hozzá

f1 hamilton forma1 red bull formula1 christian honer