2011. már 26.

Alonso kissé csalódott a nagy különbség miatt

írta: FormaNet
Alonso kissé csalódott a nagy különbség miatt

Fernando Alonso úgy véli, az Ausztrál Nagydíj mai időmérőjén nem sikerült mindent kihozni a Ferrariból, és kissé csalódott amiatt, hogy Sebastian Vettel majd másfél másodpercet tudott ráverni. A spanyol szerint ekkora különbség azért nincs a két autó között.

 
A kétszeres világbajnok elismeri, hogy a Ferrari kissé konzervatív a Red Bullhoz képest, de bízott a lágy gumikban a Q3-ban, ennek ellenére csak az ötödik helyre tudta magát kvalifikálni.
 
„Nem voltunk túlzottan versenyképesek a mai időmérőn. Kissé konzervatívan közelítettük meg a minősítést, ha valamennyit kockáztatok, akkor talán meg lett volna a negyedik hely. De az is lehet, ha még inkább a biztonságra törekszem, akkor csak a hatodik helyről indulnék. A szezon első versenyén inkább nem kockáztattunk. Sajnos ilyen helyen találtuk magunkat a Q3-ban. Mindent megtettünk, de ez kevesebb, mint amire számítottunk az időmérő előtt. A helyünkkel elégedettek vagyunk, de a különbség miatt nem vagyunk túl boldogok. Ez az, amit ma este ki kell elemeznünk. Tegnap még jobb volt a tapadás, és az egyensúly is, ma viszont mindketten (Massával) úgy éreztük, csökkent a tapadás. Talán a pálya is változott, és a többiek jobbak voltak, mint tegnap. Egy kicsit jobban meg kell ezt értenünk. A Toro Rosso, a Sauber, a Renault, a téli tesztekhez hasonlóan tegnap is egy másodperccel voltak mögöttünk, ma ez a különbség csak három tized. Valami hiányzott az autóból. Holnap igyekszünk azért jó versenyt futni, de bízom abban, hogy Sepangban már közelebb leszünk a pole-hoz."
 
A spanyol pilóta Vettel remek időmérős teljesítménye ellenére úgy gondolja, a Red Bull a versenyen koránt sem lesz ennyire domináns, mit a kvalifikáción. Biztos abban, hogy a Ferrari ma nem saját tempóját hozta, és véleménye szerint a szezon első időmérője még nem jelenti a valós erőviszonyokat.
 
Az igaz, hogy ma nagy volt a különbség, de hogy őszinte legyek, tegnap még egészen közel voltunk a McLarenekkel együtt. Úgy vélem, nem ez volt a normális tempó tőlünk, és a jövőben jobban leszünk” – zárta mondandóját a Ferrari pilótája.
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória    
Szólj hozzá

ferrari f1 ausztrál nagydíj fernando alonso formula1 időmérő