2011. már 26.

Mercedes: Ez kiábrándító

írta: FormaNet
Mercedes: Ez kiábrándító

A legutolsó kollektív tesztek eredményei után mindenki a Mercedes GP feltámadásáról beszélt, sőt már a pilóták is a futamgyőzelemről álmodoztak. Ezzel szemben Nico Rosberg a hetedik rajtkockát szerezte meg, míg csapattársa, Michael Schumacher mindössze egy tizenegyedik rajtpozícióval büszkélkedhet. Így nem meglepő, hogy az alakulatnál mindenki csalódottan nyugtázta az eredményeket, elsősorban a hétszeres bajnok. 


Michael Schumacher
"Nyilvánvaló, hogy ez nem egy ideális szezonkezdés, és nem is tagadhatom, hogy csalódott vagyok. Nem feltétlenül amiatt, hogy nem tudtam bekerülni a Q3-ba, vagy hogy a KERS csak néha működött, hanem mert egyáltalán nem ezt a teljesítményt vártuk. Az utolsó teszten úgy éreztük, hogy valahol a Ferrari körül vagyunk, de ez ma nem így volt. Számos problémánk adódott a hétvégén, melyet sürgősen ki kell vizsgálnunk, mert jelenleg nem ez az a pozíció ahol lenni szeretnénk."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nico Rosberg
"Csalódott vagyok, mert amikor tegnap este lefeküdtem, egy jó kvalifikációs eredményben reménykedtem. Reggel néhány dolog nem működött megfelelően az autómban, de a csapat jó munkát végzett, így már szinte az összes rendszer működött az időmérőre.  A Q3-ban volt egy kis hibám, ami valószínűleg egy helyezésbe került, de ez a hétvége ezidáig nem nagyon jött össze nekünk. Az egyetlen pozitívum, hogy holnap a tiszta oldalról rajtolhatok, és mindent megteszünk azért, hogy értékes pontokat szerezzünk."
 
 
 
 
 



Ross Brawn
"Kétségtelen, hogy ma egy kiábrándító időmérő edzésen van túl a csapat. Arra számítottunk, hogy versenyképesebbek leszünk, de az autó nem úgy működött, mint ahogy reméltük. Az alapok jók, és holnap megpróbálunk a lehető legtöbbet kihozni magunkból. A gumiabroncsokkal jól állunk, és hosszútávon az autó is erősnek tűnik. A többit majd meglátjuk."


Norbert Haug
"Volt néhány technikai problémánk a mai nap folyamán, melyek bizonyára nem segítették Nicót és Michaelt. A Q2-ben Michael autójában nem működött a KERS, és valószínűleg ez akadályozta meg abban, hogy bekerüljön az első tízbe. Nico egy nagy lépést tett előre az utolsó teszt és a kvalifikáció között, de sajnos leggyorsabb körénél egy alkalommal elfékezte magát és blokkolta a kerekeket. Az eddigi melbourne-i eredményeinkkel nem vagyok elégedett, hiszen az utolsó barcelonai tesztek után most nem erre számítottam. A csapat azonban azon lesz, hogy holnap ennél jobb eredményekkel zárjunk."
 

  

Szólj hozzá

f1 formula 1 kvalifikáció michael schumacher nico rosberg mercedes gp ausztrál nagydíj