2011. már 26.

Vettel nagy fölénnyel zárta a harmadik szabadedzést

írta: FormaNet
Vettel nagy fölénnyel zárta a harmadik szabadedzést

A kvalifikáció előtti egy órás szabadedzés utolsó perceiben Sebastian Vettel óriási időt autózott, második helyen álló csapattársánál több mint nyolctizeddel volt gyorsabb, a két Red Bull után következő Lewis Hamilton pedig már bő egy másodperccel maradt el. 

A top pilóták közül Jenson Button kezdte legjobban a napot, és az első 1:25-ös időt a tegnapi naphoz hasonlóan most is Ő autózta meg , de egy szupergyors harmadik szektorral  Sebastian Vettel hamarosan átugrotta brit riválisát, majd saját magát túlszárnyalva, végül 1:24.507-es idővel zárt az élen. 
Az utolsó percekben még Mark Webber, valamint Lewis Hamilton is beférkőzött Vettel és Button közé, így a tegnap délután legjobbja a negyedik helyen végzett. 
A két Ferrarinak be kellett érnie egy 6. és egy 12. hellyel, míg a két Mercedes a 8. és a 10. legjobb időt autózta.
A középmezőnyből Vitalíj Petrov volt a leggyorsabb, az orosz versenyző 1:25.906-os köre egy ötödik helyre volt elég. 

A Hispániánál Vitantonio Liuzzi ugyan még önállóan kezdte meg az installációs körét, a bokszba ugyanakkor már segítséggel tért vissza, miután néhány kanyart követően az F111 megállt a pályán. Narain Karthikeyan autója csak később lett menetkész, de még így is szerencsésebb volt mint kollégája, hiszen ő már mért kört is tudott teljesíteni. Karthikeyan legjobb ideje 17 másodperccel maradt el Vettel legjobbjától, ami azt jelenti, hogy ezzel az eredménnyel a kiscsapat nem fér be be a 107 százalékba.
A Virgin motorcserével nyitja az évadot. Timo Glock kocsijában kellett kicserélni a Cosworth erőforrást, így holnap a német tíz rajthelyes büntetéssel sorakozik fel a rajtrácsra, bár valószínűleg ez a szankció nem okoz majd túl nagy felfordulást a csapat életében. 
A Williams sem kezdte szerencsésen a napot, Pastor Maldonado még a gyakorlás elején kicsúszott, és bár a kocsija nem sérült meg, de edzésének vége is lett. Rubens Barrichello pedig váltóprobléma miatt töltött sok időt a garázsban.
 
Harmadik szabadedzés eredménye:
 
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 

 

Szólj hozzá

f1 red formula 1 bull melbourne sebastian vettel harmadik szabadedzés ausztrál nagydíj