2011. már 27.

Petrov szerint a dobógó is bizonyítja a Renault erejét

írta: FormaNet
Petrov szerint a dobógó is bizonyítja a Renault erejét

A Lotus Renault orosz pilótája, Vitalíj Petrov úgy gondolja, az Ausztrál Nagydíjon megszerzett dobogós helyezése bizonyítja, hogy a 2011-es Renault R31 sok mindenre lehet képes, bár azt is bevallotta, hogy a futam előtt még nem volt maximálisan biztos az autóban.

A második f1-es idényét kezdő pilóta már az időmérőn is komoly teljesítményt nyújtott hatodik helyezésével, és a mai rajt után remek startjának köszönhetően rögtön a negyedik helyre hozta fel az R31-et.
 
A két kiállásos taktikának köszönhetően komoly előnyre tett szert legfőbb riválisaival, a ferraris Fernando Alonsóval, és a Red Bull ausztrál pilótájával, Mark Webberrel szemben, akik három kerékcserével futották meg a szezonnyitó versenyt. A taktika kifizetődőnek bizonyult, amihez minden bizonnyal hozzájárult Petrov vezetési stílusa is, amivel megkímélte a gumikat a gyors kopástól. 
Petrov eddigi legjobb eredménye a tavalyi évben a Magyar Nagydíjon szerzett ötödik helyezés, amit most (a huszadik nagydíján) élete első dobogójával írta felül.
 
"Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek ezekkel a srácokkal. A hétvége elég jól sikerült, de az edzések után sem tudtam még, hogy pontosan hol állhatunk. Hoztunk néhány új alkatrészt, és a pénteki edzés után éreztem, hogy erős az autó. Az időmérő is jól sikerült. Ezután csak a versenyre összpontosítottunk, és mindent megtettünk, hogy jól sikerüljön, ezért nagyon büszkék vagyunk. A rajt jól sikerült, rögtön támadni próbáltam Fernandót, majd Jenson került elém. A féktávon sikerült megelőznöm őt is, talán túl korán fékezett, és ez nagyon jól jött" - nyilatkozta a 26 éves pilóta a futam utáni interjú során.
 
A Renault a futam előtti várakozásban mindenképpen az egyik meglepetés csapatnak számított, de a legtöbben inkább a sérült Robert Kubicát helyettesítő német Nick Heidfeldtől várták a jobb eredményt, aki az időmérőn veszítette el a mai verseny lehetőségeit. Heidfeld végül csak a 14. helyen ért célba a melbourne-i pályán.
 
Az orosz pilóta ma mindenképpen bebizonyított, hogy méltó a Renault pilótaülésére, és nem csupán a szponzorok pénzének köszönheti, hogy idén második F1-es szezonját kezdhette meg.
Csapattársa, a Santa Corona kórházban fekvő Robert Kubica természetesen rögtön gratulált orosz kollégájának. A lengyel egy sms-t küldött Eric Boullier csapatfőnöknek, melyben kérte, hogy adja át gratulációját az első dobogós helyezését ünneplő Petrovnak.
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

f1 renault formula 1 vitalíj petrov ausztrál nagydíj