2011. már 28.

A Ferrari keresi a gyenge teljesítmény okát

írta: FormaNet
A Ferrari keresi a gyenge teljesítmény okát

A Ferrari keresi annak okát, hogy miért teljesítettek várakozásuk alatt az Ausztrál Nagydíjon. Az olasz istálló, és szurkolói a téli tesztek eredményei után jobb szereplésben bíztak, egyelőre azonban marad a tanácstalanság, és a szokásos "ki kell vizsgálnunk a problémát" semmitmondó nyilatkozatok.

 
A maranellói gárda a tesztek alapján mind gyorsaság, mind megbízhatóság tekintetében a Red Bullok mellé sorolta magát, éppen ezért jelentett csalódást Fernando Alonso negyedik és Felipe Massa hetedik (valójában kilencedik) helyezése.
 
Az istállónál arra gyanakszanak, hogy az autó és a Pirelli abroncsok összehangolása nem sikerült tökéletesen, ami a futam alatt bizonyos fokú kiegyensúlyozatlanságot is eredményezett, de úgy vélik, ez nem mindent magyaráz meg, így tovább kell keresni az okokat.
 
„Meg kell értenünk, miért nem kaptuk azt a teljesítményt, amit vártunk” – kezdte Stefano Domenicali csapatfőnök. 
„Ha hazaértünk, az lesz a legfontosabb dolgunk, hogy megkeressük a problémát annak érdekében, hogy Malajziába ne jöjjön ismét elő. Biztos, hogy a hétvégén nem volt olyan a teljesítményünk, mint amit szerettünk volna. Fernando az első körben a kilencedik helyre visszacsúszva nagyon nehéz helyzetbe került. Fantasztikus versenyt futott, és a stratégia miatt egyre gyorsabb és gyorsabb lett, és majdnem elérte a dobogót. Biztos vagyok benne, hogy egy tiszta rajttal egészen más lett volna a verseny."
 



Felipe Massa egész hétvégén küzdött a gumikkal, és jelenleg úgy látja, hogy a 2011-es Ferrari jobb volt a téli tesztek folyamán.
 
„Biztos, hogy nem azt az eredményt értük el, amit vártunk. Azt reméltem, hogy gyorsabb lesz az autó, legalábbis az időmérőn. Ez most nem így történt. Más pályákon mi nagyon jól tudjuk a megfelelő irányt, úgy tűnik, most valamit nem értettünk meg. Nem minden működött úgy, ahogy azt szerettük volna, de ez olyan dolog, amit a következő futamra már rendbe tehetünk” - vélekedett a brazil versenyző.

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

ferrari f1 alonso massa forma1 formula1 stefano domenicali ausztrál nagydíj