2011. ápr 09.

Hamilton volt a leggyorsabb az időmérő előtti szabadedzésen

írta: FormaNet
Hamilton volt a leggyorsabb az időmérő előtti szabadedzésen

A kvalifikáció előtti edzésen Lewis Hamiltonnak sikerült letaszítani trónjáról Mark Webbert. A brit pilóta majd háromtizeddel volt gyorsabb red bullos vetélytársától, míg harmadik helyen záró csapattársa, Jenson Button már majdnem fél másodpercet kapott. A regnáló bajnokot, Sebastian Vettelt még az egyik Renault is túlszárnyalta. 

Az időjárásra most sem lehetett panasz, Sepangban 27 Celsius-fokos hőmérsékletben, és 35 fokra melegedett pályán kezdték meg a versenyzők a hétvége utolsó, egy órás szabadedzését. 
 
Elsőként Vitalíj Petrov iratkozott fel mért körrel a listára, ami nem is meglepő, hiszen pénteken az orosz pilóta és csapattársa, Nick Heidfeld is sok időt töltött pályán kívül az R31-es meghibásodása miatt. A nehéz nap után most nem lehet okuk panaszra, hiszen mindkét pilóta meggyőzően teljesített a kvalifikáció előtt ( Heidfeld 4., Petrov 7.)
 
A Hispánia továbbra is 107 százalékon kívül autózott, de Vitantonio Liuzzi hat tizedes lemaradása már nem reménytelen eset.

A tréning felénél már szinte minden versenyző feliratkozott a köridők listájára, az élen pedig a ferrarisok, valamint Lewis Hamilton foglalt helyet már 1:38-as időkkel, de a sorrend még gyakran változott, hiszen a többségnél majd csak ezután kerültek elő a lágyabb Pirelli keverékek. 
 
Hamarosan már 1:37-es köröket futottak a top csapatok pilótái, de Webber pénteki legjobbjának tükrében az utolsó percekre még további javulás volt várható. 
A tűzijáték nem is maradt el, elsőként a két McLaren szárnyalta túl az ausztrál előző napi csúcsát, Lewis Hamilton és Jenson Button sorrendben. Végül Webbernek sikerült beférkőzni a két brit versenyző közé, csapattársa Sebastian Vettel azonban nyolctizedes hátránnyal mindössze az ötödik helyet foglalhatta el a listán. 
 
A két Ferrari csak a hatodik, illetve a nyolcadik legjobb időt futotta, az első tízbe pedig még a sauberes Kamui Kobajasi, valamint a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher férkőzött be.

Harmadik szabadedzés eredménye: 
 

 szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 mclaren formula 1 lewis hamilton maláj nagydíj sepang harmadik szabadedzés