2011. ápr 13.

Whitmarsh 10 évre tervezne Lewis Hamiltonnal

írta: FormaNet
Whitmarsh 10 évre tervezne Lewis Hamiltonnal

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh egyértelművé tette, hogy nem szeretné elveszíteni Lewis Hamiltont, és reméli, hogy a 2008-as bajnok még ünnepelhet néhány vilagbajnoki címet csapatával.

Az elmúlt hetekben Hamiltont többször is szóbahozták a Red Bull Racinggel, miután a brit kijelentette, hogy ha úgy adódna, szívesen versenyezne együtt Sebastian Vettellel. Ezt követően az energiaitalosok csapatvezetője ugyan dicsérte a mclarenes versenyzőt, arról azonban nincs meggyőződve, hogy szerencsés párosítás lenne két ilyen kaliberű pilóta, hiszen még pontosan emlékszik mi történt 2007-ben Alonso-Hamilton duó között a wokingi gárdánál. 

Hamiton a Maláj Nagydíjon döntötte meg Jim Clark rekordját, aki F1-es debütálása után 72 nagydíjon állt rajthoz egyetlen egy csapat (Lotus) színeiben. Jim Clark 1968-ban bekövetkezett haláláig mindössze egy alakulatnál versenyzett, és bár Hamilton a jövőben még megfordulhat más istállónál is, az azonban tény, hogy 2007-es debütálása óta immár 73 versenyen indult egyetlen egy csapat, a McLaren képviseletében. 
Hamilton első győzelmét 2007-ben, a Kanadai Nagydíjon ünnepelhette

Martin Whitmars reméli, hogy ez még egy jó ideig így is marad.

„Nincs semmi ok, hogy miért ne lehetne még 10 nagyszerű évünk együtt. Hosszú karrier áll még  Lewis előtt, és azt akarjuk, hogy amikor úgy dönt, hogy másnak szenteli az életét, akkor egy többszörös világbajnokként engedjük el.”
 
 
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 

 

Szólj hozzá

f1 mclaren formula 1 lewis hamilton