2011. ápr 16.

Horner elismeri, hogy a csapat hibázott

írta: FormaNet
Horner elismeri, hogy a csapat hibázott

A mai időmérő egyik negatív meglepetése volt, hogy a Red Bull pilótája, Mark Webber nem tudta átverekednie magát az időmérő első részén, így holnap csak a tizennyolcadik helyről indulhat, míg csapattársa Sebastian Vettel száz százalékos teljesítménnyel idei harmadik pole pozícióját szerezte meg.
 

Webber annak ellenére sem lágy gumikon futott, hogy autójában a KERS továbbra sem volt üzemképes, mint ahogy már Ausztráliában és Malajziában sem működött a rendszer.
A Q2-be való továbbjutásához három tizedmásodperc hiányzott, ezért nem ok nélkül érzi úgy az ausztrál, hogy igen frusztráló napon van túl. Az eset után Webber nem volt túl bőbeszédű, és mindössze annyit mondott, hogy úgy gondolták, kemény keveréken is tovább tud jutni, és a két szett lágy gumi jól jön majd a hajrában. 

"A csapat határozott úgy, hogy kemény gumikon menjünk ki, mert azt gondolták, hogy is is tovább jutunk. Ez nem sikerült, ami nem is meglepő, hiszen mindössze öt kört sikerült megtenni délelőtt. Remélem holnap ennél többet sikerül majd mennem"- nyilatkozta csalódottan a szerencsétlenül járt pilóta.

A csapatvezető, Christian Horner is felemás érzésekkel tekint vissza az időmérőre, és amellett, hogy Vettel zseniális teljesítményét méltatja, rendkívül csalódott, amiért elrontották Mark Webber kvalifikációját. Horner is megerősítette, hogy a csapat döntött úgy, hogy kemény keveréken engedik ki pilótájukat, mert egyértelműnek tűnt, hogy a hibás KERS ellenére is reális a továbbjutás. Azzal azonban nem számoltak, hogy a kemény gumik felmelegítése nem úgy sikerül, ahogy azt gondolták.

"Egy nagyon felemás időmérőn vagyunk túl, hiszen egyik versenyzőnk, Sebastian Vettel ott van az első helyen, míg Mark Webber már a Q1-ben búcsúzott. Sebastian fantasztikus első kört futott a Q3-ban, amire még mi is nehezen találtuk a szavakat. Persze nem nyugodhattunk meg, hiszen ekkor még Lewis Hamilton nem volt kint, ezért a biztonság kedvéért Sebastian még egyszer kihajtott a pályára, de végül kiderült, hogy nyugodtan tartalékolhat. Mark sajnos egy szörnyű és szerencsétlen napon van túl. Délelőtt elektronikai problémái voltak, ami miatt az időmérőn már eleve hátrányba került.  A Q1 utolsó körében a gumik sajnos nem melegedtek fel megfelelően, így emiatt kiesett.  Azt hittük, hogy ezzel a keverékkel is tovább jut, de sajnos nem így lett, pedig a harmadik szabadedzésen még úgy tűnt, hogy meg lehet csinálni. Most keményen dolgozunk azon, hogy holnapra a KERS készen álljon, és biztos vagyok abban, hogy Mark versenye ennél jobban alakul majd."
 
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória 
Szólj hozzá

f1 sanghaj formula 1 kvalifikáció red bull kínai nagydíj mark webber