2011. ápr 19.

Alonsót motiválatlannak látják a kritikusok, Briatore szerint csak a Ferrari a ludas

írta: FormaNet
Alonsót motiválatlannak látják a kritikusok, Briatore szerint csak a Ferrari a ludas

A Ferrari gyenge kezdése elkerülhetetlenné teszi, hogy előbb-utóbb Fernando Alonso kritikusai is hallassák hangjukat. Átélte (és még fogja is) ezt már több versenyző, csak, hogy ne menjünk messzire, tavaly Felipe Massa, Sebastian Vettel vagy éppen Michael Schumacher is. Most pedig Fernando került célkeresztbe, és nem csak az olasz sajtó, de például az egykori F1-es versenyző, Mika Salo is motiválatlannak látta a harciasságáról híres pilótát, Flavio Briattore azonban védelmébe vette, és inkább a csapatot okolja.

 
Az olasz lapoktól nem áll távol a negatív kritika, még akkor sem, ha egy imádott legendát, a Ferrarit, vagy éppen annak versenyzőit kell szapulniuk. A La Stampa máris motiválatlannak kiáltotta ki Fernando Alonsót, és egyetért ezzel az 1999-ben (Schumacher helyetteseként) ferraris színekben versenyző, ex F1-es pilóta Mika Salo is.
 
„Nekem úgy tűnik, hogy Fernando Alonso csak panaszkodni tud, a hétvégén legalábbis ez történt. Szerintem most kicsit feladta. Azt gondolom ez nem túl jó hozzáállás, hiszen még csak három versenyen vagyunk túl, ő pedig folyamatosan csak panaszkodik. Az egyik barátom szerint csak a nyugdíjához valót jött összegyűjteni a Ferrarihoz”- kritizálta a finn, a kétszeres világbajnokot.
 
Fernando Alonso menedzsere, Flavio Briatore ugyanakkor nem hibáztatja a spanyolt a gyenge szereplés miatt, inkább azt gondolja, hogy a tervezőkből hiányzik a kreativitás Maranellóban, és ennek eredményeként egy rossz konstrukciót építettek.
Az egykori renault-s csapatfőnök már a szezonnyitó után hangot adott azon véleményének, hogy a Ferrarinak máris a következő szezonra kellene fókuszálnia, és továbbra is úgy véli, hogy a Red Bullt idén lehetetlen feladat elkapni.
 
„ A pilóta nagyon fontos, de az autó legalább ennyire. Ha pilóta versenyképes, akkor egy versenyképes autóban igazán nagy különbségeket produkálhat, de ez Alonsónak nem adatik meg, mert az autója nem jó. Lehetetlennek tartom, hogy utolérjék a Red Bullt, szerintem a Ferrari a harmadik helyért fog harcolni a bajnokságban” – fogalmazott Briatore, aki szerint a Red Bull már nem fog annyi hibát elkövetni, mint tavaly, ezért az olasz gárdának tanulnia kellene Adrian Newey kreativitásából.
 
„A Ferrari nem túlzottan kreatív, pedig a lehetséges források rendelkezésükre állnak. Egyértelmű, hogy egy nehéz időszakon mennek keresztül, és néhány dologra választ kell találniuk, elsősorban az aerodinamika területén. Jelenleg nagy a különbség, és nem gondolom, hogy a Red Bull idén elköveti azokat a hibákat, mint 2010-ben”- folytatta az 51 éves menedzser, ugyanakkor biztos abban, hogy védence továbbra is maximálisan elkötelezett a csapat felé.
 
„Fernando mindenáron egy Ferrariban akart versenyezni, és továbbra is elégedett a csapattal, de egy versenyképesebb Ferrarit szeretne, és biztos vagyok abban, hogy ő is minden segítséget megad csapatának azért, hogy ez teljesüljön.”
 
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória
  
Szólj hozzá

ferrari f1 formula 1 fernando alonso flacio briatore