2011. ápr 19.

Horner: A kínai vezetés lendületet adott Webbernek

írta: FormaNet
Horner: A kínai vezetés lendületet adott Webbernek

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, hogy Mark Webbernek komoly önbizalmat adhat a Kínai Nagydíjon mutatott parádés teljesítmény, különösen annak fényében, hogy a szombati időmérője katasztrofálisan sikerült, ennek ellenére elérte a dobogót.

Az ausztrál pilótának idén még minden versenyhétvégén meggyűlt a baja a KERS-el (már amikor volt), mindemellett a Kínai Nagydíj időmérőjén egy rossz csapatdöntés (mely szerint, az első etap végén kemény keveréken küldték ki a pilótát, és a gumikat nem sikerült megfelelően felmelegíteni) is kibabrált vele, aminek köszönhetően már a kvalifikáció első részében elvérzett, és másnap csak a rajtrács végéről (18.hely) indulhatott. A kedvezőtlen pozíció ellenére, részben az új-, lágy gumiknak köszönhetően, megfelelő taktikával, és parádés vezetéssel végül a harmadik helyen ért célba.
 
Horner meggyőződése, hogy ez az emlékezetes verseny, komoly segítséget ad Webber önbizalmának, és nagyot lendíthet további teljesítményén.
 
„Azt hiszem, nagyot lendít az önbizalmán ez a remek eredmény. Egy kemény kör volt az időmérőn, de nem vesztette el a fejét, megtartotta éleslátását, és egy hatalmasat versenyzett.”
 
Horner nem vitatja, hogy Webber eredményében közrejátszanak az új szabályok, és a Pirelli gumik viselkedése is, és a csapatfőnök úgy véli, hogy mindezek egy új színt hoztak a versenyekbe.
 
„Marknak fantasztikusan működött. Majdnem azt tette, amit egy héttel ezelőtt Malajziában, csak most sokkal hátrébbról indult, és úgy lett dobogós Kínában. A Lótusszal állt rajthoz, és a McLarennel ért célba. Szóval valóban nagyon jól működött most a stratégia számára. Egy erős versenyt futott, rossz helyzetből, de megfelelő gumiabroncs készletek álltak a rendelkezésére. Tavaly egy kiállással is lehetett versenyezni, de ebben az évben jelentősen át kell írni a forgatókönyveket”- nyilatkozta a Red Bull csapatfőnöke.
 
Mark Webber a Kínai Nagydíjon nyújtott rendkívüli versenyzésével minden bizonnyal sokáig ad majd beszédtémát a szurkolóknak, és a szakértőknek egyaránt.
 
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
Szólj hozzá

f1 forma1 red bull kínai nagydíj formula1 mark webber christian horner gumitaktika