2011. ápr 22.

Häkkinen: Természetes, hogy a világbajnoki cím önbizalmat ad

írta: FormaNet
Häkkinen: Természetes, hogy a világbajnoki cím önbizalmat ad

Mika Häkkinen úgy véli, Sebastian Vettel az idei évben még jobban vezet, mint tavaly, amikor az utolsó futamon sikerült a világbajnoki címet elhalásznia Fernando Alonso orra elől.

 
A Red Bull német versenyzője nagyon erősen kezdte a 2011-es idényt, hiszen három futammal a szezonkezdés után (két győzelemmel és egy második helyezéssel) 19 ponttal vezet a bajnokságban Lewis Hamilton előtt.
 
A finn bajnok - aki két egymást követő évben (1998-1999) is megszerezte a trófeát a McLarennel – meg van győződve arról, hogy a világbajnoki cím sokat segíthet Vettelnek abban, hogy idén is beváltsa küldetését, és sikeres versenyszezont fusson.
 
„Természetes, hogy a világbajnoki cím önbizalmat ad” – nyilatkozta Hakkinen egy exkluzív interjúban, amit az Autosportnak adott Goodwoodban, ahol a Johnnie Walker cég „Step Inside a Circuit" kampányán, az ismert whisky márka nagyköveteként vett részt.
 
„Ez valóban nagy önbizalmat ad. Mivel ő már megnyerte a címet, ez most már nem jelent plusz terhet számára, így tud a részletekre is koncentrálni. Akkor lesz majd igazán élvezetes, ha majd egy kicsit már elkezdhet számolgatni is, ez valóban jó móka. A többi srác meg majd vélhetően rácsodálkozik, és nem érti,hogy is van ez, de ő pontosan és nagyon is jól tudja. Ez teszi majd lehetővé, hogy sokkal nagyobb lehessen, mint mások. Mert megérti majd azokat a dolgokat, amiket a többiek még nem tapasztaltak.”
 
A 42 éves finn világbajnok azonban figyelmeztetett arra is, hogy világbajnokként jóval nagyobbak az elvárások, és arról is beszélt, hogy ezek az elvárások már egészen mások, mint 2001-ben, amikor visszavonult.
 
„A marketing munka mennyisége '98 után borzasztóan sok volt. Nekem azt hiszem ez volt a nehezebb, mert nagyon sokat kellett ezzel dolgozni. 1998 után rengeteg marketing és rengeteg tesztmunkában kellett részt vennem. Manapság a szezon közben nem lehet tesztelni, és a marketing is egészen más, mint akkor volt, így ez most mind szellemileg, mind fizikailag kevésbé megterhelő.”
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória       
Szólj hozzá

f1 forma1 formula1 sebastian vettel mika hakkinen f1 világbajnok