2011. ápr 27.

Hivatalos: A Team Lotus megvásárolta a Caterhamet

írta: FormaNet
Hivatalos: A Team Lotus megvásárolta a Caterhamet

Ma délelőtt a Team Lotus sajtótájékoztatót tartott Duxfordban, melynek keretén belül hivatalosan is megerősítést nyert, hogy Tony Fernandes megvásárolta a Caterham Cars brit sportkocsi gyártó céget, amely ez idáig egy brit befektetési társaság, a Corven Ventures tulajdonában volt. 


A múlthéten már kiszivárgott a hír, miszerint a Team Lotus valamilyen formában összefonódik a Caterham Cars autógyártó céggel, a mai duxfordi sajtótájékoztatón pedig kiderült, hogy az alakulat többségi tulajdonosa, Tony Fernandes teljes egészében megvásárolta a Corven befektetési csoport tulajdonát.

Tony Fernandes a sajtótájékoztató keretein belül elmondta, hogy a márka filozófiájához, és gyökereihez hű marad, ugyanakkor összekapcsolódása a Formula-1-el új távlatokat, és lehetőségeket nyit a globális piacon.

„A Caterham különleges helyet foglal el az autós világ szívében. Amellett, hogy egy tradicionálisan brit vállalat, irigylésre méltó makulátlan hírnévre tett szert az ágazatban elért sikerei által, ami az autó teljesítményének, kezelhetőségének és a kiváló mérnöki munkának köszönhető. A Caterham Cars továbbra is hű marad Colin Chapman filozófiájához, miszerint a kevesebb néha több”- nyilatkozta Fernandes, akinek célja, hogy a jelenlegi menedzsment közreműködésével, és innovatív termékekkel új távlatokat nyisson a világpiacon, az Európában, Japánban, Ausztráliában és a Közel-Keleten már népszerű márkának.

A Caterham Cars ügyvezető igazgatója, Ansar Ali szintén egy új és izgalmas fejezetről beszélt, mindemellett megerősítette, hogy a legendás Seven gyártása továbbra is folytatódik.
 
"Ez idáig a legendás Seven márka teljes egészében a múltjára támaszkodott, most azonban, hogy a Team Lotus Enterprises megvásárolta a céget, segítségükkel eddig elérhetetlennek látszó széles közönséghez vihetjük el a Caterham tiszta vezetési élményét" - fogalmazott az ügyvezető.
 
A tulajdonosváltás tiszteletére egy 25 darabból álló Caterham Seven modell sorozat is bemutatkozik, mely a Team Lotus zöld-sárga színeiben pompázik. 

A Team Lotus esetleges névváltoztatásáról a tulajdonos egyelőre nem mondott konkrétumokat.
„Az eredeti tervünk mindig is az volt, hogy egy autógyártóval szerepelünk a Formula-1-ben. Ez elsődlegesen a Lotus Csoport lett volna, de új lehetőségek után kellett néznünk. Most egyelőre megvárjuk, hogy milyen ítéletet hoz a bíróság, és majd ezután tervezünk tovább” – jelentette ki Fernandes.
 
Az mindenesetre sokat sejtet, hogy több mint egy hete olyan domin nevek kerültek bejegyzésre, mint sonangolcaterhamf1.com; sonangolcaterhamf1racing.com; sonangolcaterhamf1team.com, és sonangolcaterhamteamlotus.com, sőt mi több, a caterhamformula1.com már (igaz még csak egy nyitólappal) üzemel is.

a duxfordi reptéren Heikki Kovalainen már száguldozott is az egyik Seven modellel
 

szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

f1 formula 1 tony fernandes team lotus caterham cars