2011. ápr 28.

Bahreini Nagydíj, avagy az idő pénz?

írta: FormaNet
Bahreini Nagydíj, avagy az idő pénz?

A jelek szerint a Formula-1 teljhatalmú urát, Bernie Ecclestonet nem nagyon hatották meg a bahreini jogvédők szavai, melyet a napokban, egy nyílt levél formájában juttattak el hozzá. (erről itt olvashattok) A levélben kért válasz helyett, Ecclestone jelenleg inkább a május elsejei határidőt próbálja módosítani. 

 
Május elsején jár le a FOM és az FIA által a Bahreini Nagydíj rendezőinek adott határidő, amikor is egyértelmű választ várnak arra a kérdésre, hogy képes-e az arab állam egy későbbi időpontban biztonságosan megrendezni a futamot.
 
Ecclestone úgy tűnik nem szeretné veszni hagyni a negyven millió dollárnyi jogdíjat, ezért a határidő módosítását szorgalmazza.
 
„Még várnunk kell egy kis ideig, hogy megtudjuk, történik-e előrelépés. Azt hiszem, június elején már nagyobb biztonsággal tudhatnánk a dolgot megítélni. Egy-két hét alatt is sok minden változhat, ki tudja mi lesz még. Egy hónap múlva hirtelen békés lehet minden, és mi szívesen visszük oda az eseményt, és boldogok leszünk, ha ott lehetünk.”
 
A FOM vezére nem naiv, tudja nagyon jól, hogy több évtizedes gondok nem oldódnak meg egy csapásra, legfeljebb hatalmi szóval és fegyverekkel lehet elfojtani az elégedetlenkedést. Úgy tűnik, a mohósága most karöltve jár a közmondásokkal, miszerint az idő pénz, és aki idő nyer életet nyer. A társadalmi szolidaritás pedig nincs benne az eszköztárába, annak ellenére sem, hogy néhány csapat akár szembe is mehet majd vele, abban az esetben, ha a biztonságot igen, az emberi jogokat viszont nem garantálja a mini állam.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

f1 forma1 ecclestone bahreini nagydíj f1 jogdíj