2011. máj 06.

Alonso szerint a mostani fejlesztések még nem hoznak jelentős javulást

írta: FormaNet
Alonso szerint a mostani fejlesztések még nem hoznak jelentős javulást

A Ferrari kétszeres világbajnoka, Feranando Alonso nem vár forradalmi változást a jelenlegi fejlesztésektől. A spanyol lassú reagálást vár, és azt, hogy némiképp közelebb kerülhetnek a riválisokhoz.

A Ferrari kihasználva az elmúlt három hetes szünetet, számtalan újítást és változtatást vitt véghez az autóin, amiket már a Török Nagydíjon is bevetnek. Alonso biztos abban, hogy a frissítések működőképesek, de úgy véli, a nagy ugrásra még várniuk kell.
 
„Van néhány újítás és új alkatrész, ami javítja az autónkat a következő néhány versenyre. Kínához képest ez akár pár tizedet is jelenthet, de nem fogják forradalmian megváltoztatni a kocsit egy versenyre. Lassú reakciót várok, lépésről lépésre próbáljuk megszüntetni a hiányosságokat. Örülök az elmúlt három hétben végzett javításoknak, de azt hiszem, a többi csapat is javult ez idő alatt. Pénteken meglátjuk, és ha az időmérőn kicsit közelebb tudunk kerülni, az hatalmas motivációt ad mindannyiunk számára.
Természetesen van bennünk némi csalódás az elmúlt pár verseny miatt, mert sokkal jobbat vártunk a téli tesztek alapján, de nem lehetünk frusztráltak, nem engedhetünk le. Még keményebb munkára van szükség, és a csapat teljes mértékben elkötelezett. Biztos vagyok abban, hogy hamarosan visszatérünk, ennek első pozitív jeleit talán már Törökországban megláthatjuk.
 
Alonso szerint csapatának még rengeteg ideje van a változtatásokra, és hasonlóan a tavalyi évhez, most is időben fel tudnak majd zárkózni .
 
„A tavalyi szezonban is pontokat vesztettünk az elején, a második részben mégis küzdhettünk a bajnoki címért. Ebben az évben szintén sok pontot veszítettünk, és tisztában vagyunk a pilóták közötti távolsággal, de most még korábbi szakaszában vagyunk a bajnokságnak, hiszen tavaly csak a tizedik futam, Silverstone után kezdtünk el talpra állni. Ez még csak a negyedik verseny, bőven van még időnk, és bár veszítünk pontokat, de a legfontosabb, hogy minél gyorsabban tudjunk reagálni” – mondta Fernando Alonso.
 
A Ferrari pilótája tehát egyszerre csalódott és optimista, és hogy Maranellóban valóban sikerült-e a valódi hibákat feltárni, talán már a hét végén mi is megtapasztalhatjuk. Az azonban bizonyos, hogy a riválisok sem tétlenkedtek az elmúlt hetekben.

 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

ferrari f1 alonso forma1 formula1 török nagydíj