2011. máj 06.

Boullier: Úgy vélem a szakadás jelen pillanatban nem fenyeget

írta: FormaNet
Boullier: Úgy vélem a szakadás jelen pillanatban nem fenyeget

A Renault csapatfőnöke, Eric Boullier, aki egyben a csapatok érdekvédelmi szövetségének, a FOTA-nak alelnöke, határozottan elutasítja, egy alternatív széria indításának gondolatát, ami a jelenlegi Formula-1 szétszakadásához vezetne. A szakember szerint egyfajta mini háború van kialakulóban az FIA, és a Bernie Ecclestone által jegyzett FOM kötött.

 
Boullier ragaszkodik hozzá, hogy a jövő hét végén megrendezésre kerülő találkozón (ahol a négy topcsapat vitatja meg a száguldó cirkusz pillanatnyi helyzetét, és a jövőt, valamint az előttük álló új Concorde egyezményt) semmiképpen sem lehet téma egy szakadár széria indítása.
 
„Az új motorokkal kapcsolatban van egy csomó megbeszélni valónk. Mindannyian tudjuk, hogy van bizonyos érdekellentét a FOM és az FIA között. Ez egy megszokott játék. Minden bizonnyal a motorról is szükséges beszélni, de számomra a legfontosabb az F1-ről gondolkodni. Nekünk egy komplett sportunk van, mint a labdarúgás, vagy az olimpiai játékok, melyek nagyon komolyat fejlődtek a szponzorok által. Szóval a depóban dúló kis háború jó szórakozás lehet néhány újságírónak, de hogy őszinte legyek, számomra nem az. Kicsit többet kellene gondolkodnunk globálisan. Az F1 felismerte, hogy mennyire megváltozott a világ többi része is, és ha azt akarjuk, hogy a show sikeres legyen, egy kicsit másképpen kell gondolkodnunk.”
 
A francia szakember számára nem kérdés, hogy a sport bevételei csak azzal növelhetőek, ha a szórakoztatás is komoly jelentőséget kap.
 
„Amikor leülünk egy asztalhoz, hogy megvitassuk a közös érdekeket, a közös bevételeket, vagy akár ezt a dolgot is, akkor mindig mindenki trükközik. Ez nem lesz könnyű feladat, majd meglátjuk, mi sül ki belőle. De azt nem hiszem, hogy már azon a ponton lennénk, hogy egy másik szériáról kellene beszélnünk. Mindenkinek azonosak az érdekei. Egy jobb show-t és jobb ár-érték arányt szeretne mindenki. Ha pedig mindenki ugyanazt szeretné, akkor képesek leszünk leülni, és megtalálni a vitában a közös pontokat. Úgy vélem a szakadás jelen pillanatban nem fenyeget. Remélem a vita nem is megy ilyen irányba. Az inkább rombolná, mint használna az F1-nek” - figyelmeztetett a FOTA alelnöke.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

f1 forma1 fia ecclestone fota fom boullier alternatív széria f1 szakadás