2011. máj 07.

Kiss Pál Tomi pénteken barátkozott az ismeretlen isztambuli pályával

írta: FormaNet
Kiss Pál Tomi pénteken barátkozott az ismeretlen isztambuli pályával

Még nincsenek túl jóban, de már barátkozik egymással a magyar versenyző és a GP3 hétvégi helyszíne, az isztambuli pálya. Pilótánk első szabadedzésén vizes körülmények között futott, míg délután már száraz pályán folytatta a munkát. A szerencse ma nem állt Tomi mellé, a reggeli edzésen egy kicsúszást is bezsebelt, de a bölcsek szerint a rossz kezdet után csak jó jöhet, ezért mi bízunk abban, hogy a holnapi időmérőn és a két futamon jó eredményeket ér majd el.

Tamás nem versenyzett még a török fővárosban, ezért a mai szabadedzés főként arról szólt, hogy megismerje a pálya ritmusát, ráérezzen a kanyarokra. 

"A híres-hírhedt nyolcas kanyart bevenni valóban fantasztikus érzés, főleg vizes aszfalton. Noha a délelőtti eredményemmel és a teljesítményemmel elégedett voltam, egy kicsit bosszantott, hogy az utolsó gyors körömben, amikor végre ráéreztem a ring igazi karakterisztikájára, egy baleset miatt leintettek engem sárga zászlóval, amikor az utolsó szektor előtt az ötödik helyen álltam a köridőt tekintve" – elevenítette fel a Right Guard Racing motorsport program által támogatott pilóta.
Délutánra aztán kisütött a nap, elkezdett száradni a pálya, és az F1-es és GP2-es edzéseknek köszönhetően már jobb lett a tapadás a felgumizott aszfalton. Tamás azonban bármennyire igyekezett, a megváltozott körülmények miatt nem volt egyszerű összerakni egy igazán gyors kört.

"Még vannak titkai az isztambuli pályának, holott ma az volt a legfontosabb feladatom, hogy amennyire csak lehet, kiismerjem a török ringet. Bevallom, bizony bőven van még javítani és tanulnivalóm. Nem vagyok elégedett a teljesítményemmel, többet vártam magamtól, noha délután már egy másodpercen belül voltam az elsőtől. Most még rengeteg munka vár ránk, hisz az autó optimális geometriai beállításokat is meg kell találnunk az időmérőre. Bízom abban, hogy a kvalifikáción sikerül bekerülnöm a legjobb 15 közé" – fogalmazta meg elvárásait Kiss Pál Tamás.

Török Nagydíj GP3-as sorozat szabadedzéseinek végeredménye

Délelőtt: 1. Valtteri Bottas (Lotus ART) 1.52:295, 2. Nigel Melker (RSC Mucke) 1.52:706, 3. Luciano Bacheta (RSC Mucke) 1.52:733,…21. Kiss Pál Tamás (TECH 1 R acing) 1.53:735.

Délután: 1. Nigel Merkel (RSC Mucke) 1.46:151, 2. Lewis Williamson (MW Arden) 1.46:182, 3. Mitch Ewans (MW Arden) 1.46:205,…22. Kiss Pál Tamás (TECH 1 Racing) 1.47:089.
 
 
Faster Management

 

Szólj hozzá

isztambul gp3 kiss pál tamás