2011. máj 12.

Barrichello: Szükségünk van egy vezetőre

írta: FormaNet
Barrichello: Szükségünk van egy vezetőre

Manapság nagyon furcsának tűnhet az a tény, hogy a Williams a második legsikeresebb istálló a Formula-1 eddigi történelmében, hiszen a Ferrari után a grove-i alakulat ünneplehetett a legtöbb konstruktőri világbajnoki címet. Ebből a legutolsót azonban már több mint tíz éve (1997) gyűjtötte be az alakulat, ráadásul 35 éves fennállása óta soha ilyen gyengén nem kezdett még szezont. Ennek tükrében senkit nem lepett meg, hogy a Williams átszervezésbe kezdett, de Rubens Barrichello szerint még hiányzik egy vezető, aki a nehéz kezdés után még idén segítene megtalálni a helyes utat.

A Williams már a múlthéten bejelentette, hogy átszervezi műszaki részlegét, többek között a technikai igazgató, Sam Michael távozik a szezon végén, nyáron pedig főmérnökként csatlakozik a McLaren egykori szakembere, Mike Coughlan.

A brazil veterán üdvözölte ezeket a változásokat, ugyanakkor úgy véli, hogy még egy erős vezetőt is találnia kell csapatának.
 
„Még mindig hiányzik valami. Muszáj, hogy megoldjuk a problémákat. Az egy jó dolog, hogy vannak magasan képzett szakembereink, és hogy Sam (Michael – a szerk.) is száz százalékban velünk marad a szezon végéig, de szükségünk van egy vezetőre. Most van szükségünk egy vezetőre. Jelenleg úgy tűnik, mintha mi túl sokat adnánk, ami mégsem elég. Túl sok ember próbál mondani valami okosat, és valahogy nem találjuk a lényeget” – vélekedett Barrichello, aki többek között a megoldandó feladatok koncepcióját hiányolja.  
 
„A mérnöki részlegünk rendben van, de a fejlesztéseknél kellene valaki, aki sorrendet állít fel a felmerülő problémák között. Mert itt sorakoznak előttünk a versenyek, a problémák pedig továbbra sem oldódtak meg. A KERS rendszerrel már az első verseny óta gondjaink vannak, és még jelenleg is küzdünk vele”- árulta el a brazil versenyző. Mindemellett leszögezte, hogy továbbra is töretlenül optimista, és sok éves tapasztalatával mindent megtesz azért, hogy a Williams segítségére legyen. 
 
„Én a lehető legpozitívabb srác vagyok a Paddockban, és mindig hiszek a változásban. A mostani eligazításon is azt mondtam a srácoknak, hogy mindenki a saját munkáját végezze, mert erre szükségünk van ahhoz, hogy kilábaljunk a nehéz helyzetből. Azt nagyon könnyű kijelenteni, hogy a Williams egykori fénye már a múlté, de ha minden csapattag kiveszi részét a munkából a saját kis területén, akkor csak jobbak lehetünk.
Szétnézhetnénk más csapatok környékén is, hogy esetleg toborozzunk még szakembereket. A mezőnyből én vagyok itt a legrégebben, így ismerek már néhány embert, és fel fogom hívni őket.” 
 
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
Szólj hozzá

f1 williams formula 1 rubens barrichello