2011. máj 17.

A Red Bull nem lesz partnere a Ferrarinak egy ellenszériában

írta: FormaNet
A Red Bull nem lesz partnere a Ferrarinak egy ellenszériában

Mint arról már többször is beszámoltunk, a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo már nem az első alkalommal fenyegetőzött egy új széria indításának lehetőségéről, amennyiben az új Concorde megállapodásban nem sikerül nagyobb arányú bevételt kialkudni az istállók számára. Montezemolo fenyegetőzésének komoly nyomatékot adott az az (jelenleg fantom) ajánlat, amit az elmúlt héten hozott nyilvánosságra a News Corporation, és partnere, az Exor, mely cégnek nem mellesleg üzleti és pénzügyi ráhatása van - a Fiaton keresztül - a maranellói alakulatra.

 
 
A Red Bull tanácsadója, Helmuth Marko, a hétvégi tárgyalások után (ahol nem az istállók csapatvezetői, hanem az alakulatok mögött álló cégek képviselői tanácskoztak) úgy véli, a tárgyalások sikeresek lehetnek, és a kissé kaotikus helyzet ellenére is megállapodás születik a végén.
 
„Remélhetőleg megtaláljuk majd a megfelelő kompromisszumokat. A Ferrari a legnevesebb csapat, és a leghosszabb ideje vannak az F1-ben, de az olaszok - másokkal ellentétben - hajlamosak arra, hogy a dolgokat túláradó érzelmekkel átszőve fejezzék ki. Véleményem szerint a helyzet közel sem olyan rossz, mint amilyennek látszik”- nyilatkozta Marko.
 
Fontos adalék a vélemény mellé, hogy Dietrich Mateschitz, az energiaital gyártó cég milliárdos tulajdonosa, jó barátja Bernie Ecclestone-nak, így a FOM vezére bár az újraelosztás újratárgyalásának tekintetében ellenérdekelt, ettől függetlenül mindenképpen támaszkodhat osztrák barátjára.
 
A Ferrari ellenszériájának lehetőségei ettől függetlenül is egyre szűkebbek, ennek elemzésére is rövidesen sort kerítünk, hogy ezt az igen bonyolult, és nagy port kavaró helyzetet, minél több oldalról megvilágítsuk.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
Szólj hozzá

ferrari f1 forma1 red bull formula1 montezemolo concorde egyezmény helmuth marko f1 ellenszéria