2011. máj 19.

Mansell izgalmas szezont jósol

írta: FormaNet
Mansell izgalmas szezont jósol

A Williams 1992-es világbajnoka, Nigel Mansell elégedetten nyilatkozott az idei szezonkezdésről, és az első négy futamot kifejezetten izgalmasnak találta.

 
 
„Abszolút fantasztikus! Azt gondolom, a Red Bull egyértelműen elől van, és Sebastian Vettel eddig elképesztően jó vezetéssel védte világbajnoki címét az elmúlt négy remek versenyen. Lewis is fantasztikus munkát végzett azzal, hogy megszerezte első győzelmét a szezonban, de azt hiszem, a McLarennek növelnie kell még a tempóját, lehetőleg minél hamarabb. Tudjuk nagyon jól, hogy sok minden megtörténhet még. Úgy tűnik, a Ferrari minden évben kicsit lassan indul, de számomra nem kétséges, hogy rövidesen visszatérnek az élre. Ez a fejlesztések versenye is.”
 
A britek oroszlánja jelenleg úgy véli, Vettel képes lehet megvédeni világbajnoki címét, de arról is meg van győződve, hogy a szezon előrehaladtával a riválisok is felzárkózhatnak, és képesek lehetnek felvenni a harcot a Red Bull német pilótájával.
 
„Sebastian most sokkal jobban teszi a dolgát, mint a többi pilóta. Következetes, ahogy ez egy világbajnokhoz illik, és a lehető legjobb helyen van egy olyan csapatnál, amely lehetőséget ad arra, hogy meg tudja védeni világbajnoki címét. Ez jelenleg csak részben mondható el a többi csapatra és pilótára, bár azok is majdnem azonos szinten vannak. Ez részben lélektani kérdés is, abban azonban egészen biztos vagyok, hogy a szezon folytatásában számtalan remek versenyt látunk majd. Lewisnak, Jensonnek és Alonsónak megvan a képessége arra, hogy visszavágjanak, és a csapataikkal együtt mindent megtesznek majd, az előrelépésért. Előre megjósolható, hogy közülük is kikerül néhány nyertes ebben az évben, és a végén még azon is elgondolkodhatnak, hogyan tudnának bajnokságot nyerni.”
 
Mansell Schumacherrel kapcsolatban úgy véli, ha idén sem sikerül versenyképessé válnia, a szezon végén be kellene fejeznie pályafutását.
 
„Velem együtt van még jó pár ember, aki Michaellel kapcsolatban nem igazán tudja, valóban mi is történik. Azt reméltük, hogy sokkal jobb lesz ebben az évben, és bár vannak pillanatok, amikor úgy tűnik, hogy valóban jobb is, és ott van az első négy között, majd hirtelen ismét elront valamit. Ha ez idővel nem javul, akkor az év végén meg kellene fogadnia, amit néhányan mondanak neki már egy ideje.”

 
Szöveg: FormaNet, Varga Vitória
 
Szólj hozzá

f1 schumacher forma1 vettel nigel mansell f1 szezon