2011. máj 23.

Nick Heidfeld számára ösztönző a Spanyol Nagydíjon elért eredménye

írta: FormaNet
Nick Heidfeld számára ösztönző a Spanyol Nagydíjon elért eredménye

Nick Heidfeld, a Renault német pilótája komoly ösztönzést kapott Spanyolországban, miután a rajtrács legvégéről indulva, nyolcadikként ért célba, így négy pontot szerzett magának és alakulatának.

A pilóta a szombati időmérőn nem tudott részt venni, miután a délelőtti edzésen autója kigyulladt. Az FIA azonban ilyen esetekben eltekint a 107 százalékos szabálytól, mivel a szabadedzéseken nyújtott teljesítményt mérlegelve vélelmezhető, hogy a Renault bőven benne lett volna a megszabott időkorlátba. Természetesen Heidfeld csak a 24. helyről vághatott neki versenyének, így nem csoda, hogy rendkívül elégedett az így elért eredménnyel, hiszen a nehézségek ellenére is csapattársa előtt végzett.
 
„Elégedett vagyok a nyolcadik hellyel, az után, hogy az utolsó helyről indultam. Csak úgy, mint Törökországban, ha egy pár körrel továbbtart a verseny, akár még a két Mercedest is beérem, és 1-2 pozícióval jobbat is elérhettem volna. De ez így is jó eredmény, ha figyelembe vesszük, honnan indultam, illetve, hogy mi történt az autómmal ezen a hétvégén. Jó rajtot vettem, és sok előzéssel küzdöttem magam előrébb, nagyon élveztem a dolgot. Az erős teljesítmény ösztönzően hat rám Monaco előtt, boldog és nyugodt vagyok.”
 
Nem osztozik Heidfeld örömében csapattársa, Vitalij Petrov, aki a hatodik helyről vágott neki a Spanyol Nagydíjnak, de még pontot sem sikerült szereznie, mivel csak a 11. helyen ért célba.
 
„Természetesen csalódott vagyok, hogy nem tudtam megfelelően kihasználni kedvező startpozíciómat, és még pontot sem szereztem. Úgy tűnik, az időmérőn elért jó pozícióm nem volt befolyással a versenyre, ezért részletesen meg kell vizsgálni, mi is történt. Jól sikerült a rajtom, rögtön az ötödik helyre léptem elő, de ezek után nehéz volt az élmezőnyben maradnom. Most ez az eredmény, de szeretnénk Monacóra rendbe tenni a dolgokat, ahol az időmérő kiemelten fontos lesz, ez nem kétséges. Mint csapat, legalább Nicknek köszönhetően azért szereztünk néhány pontot, ezt kell pozitívan értékelni, és folytatni tovább a munkát”- nyilatkozta optimistán a Renault orosz pilótája, a Spanyol Nagydíjat követően.

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá a fórumon

Szólj hozzá

f1 forma1 nick heidfeld spanyol nagydíj lotus renault