2011. máj 28.

Perez holnap biztosan nem áll rajthoz

írta: FormaNet
Perez holnap biztosan nem áll rajthoz

A Sauber hivatalosan is megerősítette, hogy Sergio Perez nem szenvedett súlyos sérüléseket az időmérő utolsó etapjában bekövetkezett balesetben, de pilótájuk a holnapi futamon nem állhat rajthoz.
 
 
A csapat hivatalos közleményt adott ki, melyből kiderült, hogy az ütközés során Sergio Perez combja sérült meg, illetve kisebb agyrázkódást is szenvedett ami miatt éjszakára kórházi megfigyelés alatt tartják.
 
„Nagy megkönnyebbülést éreztünk, amikor megkaptuk a hírt, hogy Sergio Pereznek nincs súlyos sérülése egy ilyen komoly, szerencsétlen baleset után. A baleset röviddel délután három óra után történt, ami után a versenyzőt a Princes Grace kórházba szállították, és állapotáról a csapat nagyjából 16.25-kor kapott bővebb információt. Az orvosok szerint agyrázkódást szenvedett, és a combja is kificamaodott, de törés nem történt, és semmilyen más sérülés sem” – áll a hivatalos tájékoztatásban.
 
A délutáni közleményből ugyan még nem derült ki, hogy a 21 éves mexikói pilóta nem vesz részt a Monacói Nagydíjon, de a sérüléseiből nyilvánvalóan következtetni lehetett. Később a Sauber ezt is megerősítette, és ugyan Perez szeretett volna versenyezni, ám az orvosok ezt nem engedélyezik. 
 
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória

  

Szólj hozzá

f1 baleset monaco formula 1 sergio perez