2011. jún 03.

Alonso szerint Silverstone-ban már egyértelmű lesz, maradt-e még esélye

írta: FormaNet
Alonso szerint Silverstone-ban már egyértelmű lesz, maradt-e még esélye

A kétszeres világbajnok, Fernando Alonso kissé visszatáncolt a Monacói Nagydíj után tett azon kijelentésétől, mely szerint 2011-ben már nincs esély arra, hogy világbajnoki címet szerezzen.

 Monte Carlóban a spanyol pilóta nagyon közel került ahhoz, hogy megnyerje a versenyt, mivel Sebastian Vettel kerekei az utolsó körökre szinte teljesen elkoptak. A Red Bull, és főleg a német pilóta, óriási kockázatot vállalt, mert tudták, hogy egy plusz kerékcsere egyértelműen a futamgyőzelme kerül. 

A sport ugyan nem ismeri a „mi lett volna ha” eredményt, de az mindenképpen feltételezhető volt, hogy a gumik az utolsó körökre annyira elveszítették volna a tapadásukat, hogy valószínűleg Alonsónak sikerült volna megelőznie a regnáló világbajnokot, sőt talán még Jenson Button is elébe kerülhetett volna. Az esély azonban a tömegbaleset utáni piros zászlós periódus alatt teljesen elveszett, mivel ilyenkor a csapatoknak lehetőségük van az autó javítására, és a kerékcserére is.
 
„Valódi esélyünk volt arra, hogy megszerezzük a szezon első győzelmét, ám a balesetet követően megszakították a futamot, így Petrov és Alguersuari ütközése elvette tőlünk azt a lehetőséget, hogy a végén megpróbáljuk... A futam után közvetlenül azt mondtam, a világbajnoki címért harcolni egyre nehezebb, sőt lehetetlen. A végén Vettelnek sikerült ugyan nyernie, de úgy, hogy erre nem volt esélye. Ez azt jelenti számunkra, hogy továbbra is keményen dolgozunk a pályán, és folyamatosan fejlesztjük otthon az autót”- mondta az idei legjobb eredményét bezsebelő ferraris. 
 
A ponttáblázatot figyelve a különbség folyamatosan nő Vettel, és az őt követő pilóták között, ennek ellenére Alonso - kipihenve Monaco fáradalmait - egyértelművé tette, hogy nem adja fel, és úgy véli, a Silverstone-i verseny lehet az a futam, melynek eredménye alapján képet kaphatnak a további esélyekről.
 
„Egyértelműen folyamatosan nő a különbség az egész szezonban, és lehet számolgatni, de sem nekem, sem a csapatnak nem tenne jót, ha bedobnánk a törölközőt. Beszéltem a mérnökeimmel, és már Montrealba is viszünk jó pár új alkatrészt, de Silverstone-ig mindenképpen komoly előrelépéseket kell tennünk, mert az a pálya a következő, ahol komoly leszorítóerőre van szükség. Itt láthatjuk majd valóban, hogy mik a további esélyeink” – vélekedett Fernando Alonso.

 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
Szólj hozzá

ferrari f1 forma1 fernando alonso monacói nagydíj