2011. jún 07.

A Bahreini Nagydíj kezd egy rosszul megírt bohózathoz hasonlítani

írta: FormaNet
A Bahreini Nagydíj kezd egy rosszul megírt bohózathoz hasonlítani

A Formula-1- teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone váratlan elképzeléssel lepte meg az F1-es társadalmat, amikor azt szorgalmazta, hogy az FIA gondolja újra a Bahreini Nagydíj tervezett dátumát.
 
Ecclestone mindezt a FOTA soron következő ülése előtt javasolta, ahol a csapatok egységes álláspont kialakítására ülnek tárgyalóasztalhoz a Bahreini Nagydíj kapcsán.
A verseny megrendezésével kapcsolatban megoszlanak ugyan a vélemények, de az istállók többsége valószínűleg a futam ellen foglal állást.
 
A FOM vezér legújabb elképzelése szerint minden futam az eredeti időpontban lenne megtartva, így az Indiai Nagydíj is október 30-án kerülne megrendezésre.  
 
„Ebben a pillanatban még fogalmunk sincs, hogyan alakulnak majd a dolgok az országban. Ezért jobb lenne, ha a szezon végére tennénk a Bahreini Nagydíjat, és ha ebben az időpontban minden rendben van, akkor megyünk, ha pedig nincs, akkor nem megyünk. Így semmilyen probléma nem lesz”- nyilatkozta az F1Times-nak Ecclestone, aki a jelek szerint további időt szeretne adni az arab országnak, a belpolitikai viszonyok normalizálására.
 
Az FIA ugyan a múlthéten kiküldött egy tényfeltáró bizottságot (aminek tagja volt többek között Carlos Gracia, a Spanyol Automotor Szövetség elnöke), melynek pozitív véleménye alapján döntött a verseny megrendezéséről, ám az országból továbbra is ellentmondásos hírek érkeznek. Ecclestone szerint ezért is különösen körültekintőnek kell lenni.
 
„Meghallgattuk az FIA jelentését, miszerint egyáltalán nincs probléma Bahreinben, de ez nem egészen az, amit én hallottam. Ezért gondolom, hogy óvatosnak kell lennünk.”
 
A WMSC múlt heti határozatával tehát továbbra sincs vége a tavasz óta tartó Bahreini Nagydíj körül kialakult bonyodalomnak, és ez a határozatlanság, valamint az újabbnál újabb javaslatok kicsit már egy rosszul megírt bohózathoz hasonlítanak.
 
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 

  

Szólj hozzá

f1 formula 1 bernie ecclestone bahreini nagydíj