2011. jún 07.

Jean Todt: Jövőre is 20 futam lesz

írta: FormaNet
Jean Todt: Jövőre is 20 futam lesz

A Motorsport Világtanács múlt heti barcelonai ülésén nem csak a Bahreini Nagydíj sorsáról döntött, de a 2012-es versenynaptár tervezete is napirendre került, mely szerint a következő idény nem kevesebb, mint 21 futamból állna.
 
Az FIA által kiadott jövő évi versenynaptárban egy új belépő is szerepel, az Amerikai Nagydíj, a jelenlegi helyszínek közül pedig egyedül a Török Nagydíj van megcsillagozva, ami azt jelenti, hogy az isztambuli versenypálya sorsa még bizonytalan, ugyanis Bernie Ecclestone egyelőre még nem állapodott meg a szervezőkkel a szerződéshosszabbításról.
 
A csapatok már a tavalyi évben egyértelművé tették, hogy 20 futamnál többet nem szívesen vállalnának, hiszen ez lassan már egy egész évi folyamatos munkát jelent, ami az alkalmazottak létszáma, és a logisztikai nehézségek miatt szinte megoldhatatlan feladat az istállók számára.
 
Ez ügyben jelenleg még nem érkezett reklamáció a Csapatok Érdekvédelmi Szövetsége (FOTA) részéről, és valószínűleg egyelőre nem is kerül terítékre, ugyanis az FIA elnöke, Jean Todt kijelentette, hogy bár a tervezet 21 nagydíjat tartalmaz, ennek ellenére a 2012-es szezon is 20 versenyhétvégéből áll majd.
 
"Nem lesz 21 verseny. Igaz, hogy jelenleg 21 dátum szerepel a listán, de a 2012-es bajnokság húsz nagydíjból fog állni. Azt még nem tudom melyik kerül ki, de az biztos, hogy nem lesz húsz versenynél több jövőre" – jelentette ki a francia szakember.
 
A legnagyobb eséllyel tehát Törökország lehet a kieső, vagy esetleg valamelyik spanyol pálya.
 
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
 

  

Szólj hozzá

f1 formula 1 fia jean todt 2012 versenynaptára