2011. jún 10.

A bahreini szervezők hivatalosan bejelentették, nem rendeznek idén nagydíjat

írta: FormaNet
A bahreini szervezők hivatalosan bejelentették, nem rendeznek idén nagydíjat

A Bahreini Nagydíj szervezői tegnap hivatalosan is bejelentették, idén nem rendezik mag a Formula-1-es nagydíjat az arab államban. Ezzel véget ért egy fordulatokban, ellentmondásokban gazdag, az élet által írt szappanopera.

 
A bejelentést tegnap a bahreini pálya elnöke, Zayed R Alzayani tette, ezzel minden további – az idei versenynaptárat – érintő találgatásnak véget vetve.
 
„Bahrein el volt ragadtatva a Motorsport Világtanács azon határozatától, hogy a nagydíj idén október 30-án visszatérhet országunkba. Bahrein mindig arra törekedett, hogy pozitív szerepet játsszon az F1 folyamatos fejlődésében, és úttörő szerepe volt abban, hogy az F1-es autók eljutottak a Közel-Keletre, és saját versenyével segítette a széria új helyekre való eljutását.
Most azonban nem kíván egy olyan futamot megrendezni, amely miatt kitolódik az idei szezon, ezzel rontva az F1 színvonalát, mind a vezetők, a csapatok, mind a szurkolók körében.  Szeretnénk, ha szerepünk a Forma-1-ben továbbra is pozitív és konstruktív lenne, éppen ezért a sport érdekeire való tekintettel ebben az évben nem folytatjuk a futam átütemezését."
 
Alzayani a Bahreini Nagydíj jövőjére is kitért, és reményét fejezte ki, hogy a következő évben már fogadhatják a száguldó cirkuszt, és azt is őszintén hozzá tette, amennyiben a problémákat nem sikerül rövidesen megoldani, úgy a 2012-es szezonnyitó nagydíj megrendezése is kétséges lehet.
 
„ Jövőre visszavárjuk a csapatokat, támogatókat, és szeretnénk kifejezni legmélyebb hálánkat a szurkolók felé, beleértve a személyzetet és a vállalkozásokat is, és a lakosságot, akik számára nagy csalódás az idei döntés. Külön szeretnék köszönetet mondani az FIA-nak, a FOM-nak, a Bahreini Motor Szövetségnek és a csapatoknak minden támogatásért, és megértésért, akik velünk voltak ebben az évben.”
 
Ezzel véget ért a hónapokon keresztül zajló cirkusz, ám az sokat sejtet, hogy sem a FOM, sem az FIA nem vállalta fel azt, amit egyébként már mindenki tudott, így végül a szervezők mondták ki a végső szót. A háttérben minden bizonnyal ott lehet egy minden fél számára elfogadható megegyezés, ám ennek részletei nem valószínű, hogy a közeljövőben publikussá válnának.

 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
Szólj hozzá

f1 forma1 fia fom bahreini nagydíj elmarad a bahreini nagydíj