2011. jún 14.

Nyolc brit központú F1-es csapat nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt

írta: FormaNet
Nyolc brit központú F1-es csapat nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt

Angliában, Nemzeti Motorsport hét promóciós rendezvény keretein belül június 25. és július 2. között nyolc brit központú csapat életében tekinthetnek be a Formula-1 szerelmesei.
 
A McLaren wokingi bázisa
 
A rendezvény szervezőinek (Motor Sports Association /MSA/ és Motorsport Industry Association /MIA/) célja, hogy a Nemzeti motorsport hét kiemelje az Egyesült Királyság vezető szerepét a nemzetközi autósportban, valamint, hogy a lehetőségek széles skáláját megmutassa a nagyközönség számára, az ország egész terültén.
 
A Nemzeti Motorsport hét során, a legkülönfélébb promóciós rendezvényekre és nyíltnapokra látogathatnak el az érdeklődők, többek között a király-kategóriában szereplő nyolc brit székhelyű csapat központjába is.
 
A kezdeményezés jól mutatja, hogy nem csak arról van szó, hogy a csapatok túlnyomó része angliai bázisú, hanem leginkább az autósportban elért sikereket hivatott fémjelezni, hiszen a Formula-1- es világbajnokság indulása óta nem kevesebb, mint 34 konstruktőri világbajnoki cím került Nagy-Britanniához. Második legsikeresebb nemzet, Olaszország összesen 16 konstruktőri bajnoki címet jegyez. Mindemellett Nagy Britannia több F1-es világbajnokot adott a világnak, mint bármely más nemzet.
 
A Motor Sport Egyesült (MSA) vezérigazgatója, Colin Hilton örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy a száguldó cirkusz brit központú alakulatai is csatlakoztak az eseményhez.
„Nagyon örülünk, hogy nyolc brit székhelyű istálló is részt vesz a Nemzeti Motorsport héten, ami a legforgalmasabb időszakban veszi kezdetét, hiszen a rendezvény időpontja közel van a Goodwood fesztivál, valamint a Brit Nagydíj időpontjához. A csapatok részvétele jelentősen segít kiemelni Anglia vezető szerepét a nemzetközi autósportban, ezzel együtt ez a hét sokkal többről szól majd, mint a Formula-1. A kívülállók most először nyerhetnek betekintés a motorsportok világába testközelből.”
 
A nyíltnapok pontos dátuma:
1. június 25. Virgin Racing – Sheffield
2. június 26. Williams F1 – Oxford
3. június 27. Red Bull – Milton Keynes
4. június 28. Renault – Enstone
5. június 29. Lotus – Norfolk
6. június 30. Force India – Silverstone
7. július 1. Mercedes – Brackley
8. július 2. McLaren - Woking
 
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 

  

Szólj hozzá

f1 forma1 f1 es nyíltnap brit autósport brit nemzeti motorsport hét