2011. jún 26.

Kiss Pál Tamás a 13. pozícióval vett búcsút Spanyolországtól

írta: FormaNet
Kiss Pál Tamás a 13. pozícióval vett búcsút Spanyolországtól

Korán indult a reggel a GP3 Series versenyzőinek Valenciában, hiszen a versenyhétvége a 9:20-kor kezdődő második futammal folytatódott. Az időjárási körülmények megfelelőek voltak, 28 fokos levegő- és 32 fokos pályahőmérséklettel. A Tech 1 Racing magyar versenyzője a 13. helyen zárt.
 
 
Tomi a tegnap délutáni első futamon elért 16. pozícióból indult. A rajtnál az előtte álló autó beragadt, de szerencsére egy ügyes manőverrel sikerült kikerülnie. Az ennek ellenére jól sikerült rajtnak köszönhetően már az első körben a 12. helyen autózott az olasz Ghirelli mögött, és ezt a helyezését egészen a verseny feléig sikerült megőriznie. Az autó nem teljesen tökéletes, hiszen a gumik kopásával Tominak módosítania kellett a fékerő elosztást, mert a féktávon mindig leblokkoltak a hátsó kerekek. A verseny felénél Tomit megelőzte Dillmann és Christensen, akik azonban néhány körrel ezután összeértek, és kicsúsztak a pályáról. A Right Guard Racing motorsport program versenyzője így a 13. helyre került és ebben a pozícióban zárta a futamot.   

Kiss Pál Tamás: „Nehéz verseny volt, hiszen a kezdetektől fogva volt némi problémám a fékerő elosztással, és a futam alatt a gumik kopásával mindig állítanom kellett rajta. Ezzel együtt sikerült néhány helyet előre lépnem. Őszintén meg kell mondanom, hogy a valenciai ring az én vezetési stílusomtól eltérőt igényel, így még tapasztalatot kell szereznem ezen a pályán. A következő versenyhétvége a Silverstone-i ringen vár, amit nagyon jól ismerek, hiszen két éven keresztül éltem és számtalanszor versenyeztem ott a brit Formula-Renault Bajnokság alatt. Remélem tehát, hogy jobb eredményt sikerül majd elérnem. Szeretném megköszönni a csapat mostanáig végzett munkáját, megpróbálunk ezután még erősebbek lenni.”

Faster Management
 
 

 

Szólj hozzá

valencia gp3 kiss pál tamás 2.futam