2011. júl 03.

Hamilton nem szeretne egyszeres világbajnokként visszanvonulni

írta: FormaNet
Hamilton nem szeretne egyszeres világbajnokként visszanvonulni

Lewis Hamilton bevallotta, hogy katasztrófa lenne számára, ha úgy kellene nyugdíjba mennie, hogy csupán egy világbajnoki címet tud felmutatni a király-kategóriában.
 
A McLaren versenyzője ötödik szezonját kezdte meg idén a szériában, és az ezt megelőző években szinte minden alkalommal (kivéve talán a 2009-es idényt) az egyik legnagyobb esélyese volt a trófeának.
Már rögtön első évében majdnem megnyerte a címet, végül a bajnoki tabella második helyén zárt egy ponttal lemaradva Kimi Räikkönentől, majd a következő évben az az egy pont éppen az ő javára döntött Felipe Massa ellen. Tavaly szintén volt még matematikai esélye a szezonzáró Abu Dzabi Nagydíjon is, ezért nem csoda, hogy ilyen sikeres évekre visszatekintve a brit versenyző egyáltalán nem kíván megállni egy világbajnoki címnél.
 
„Iszonyatosan bántana, ha csak egy világbajnoki címem lenne mikor visszavonulok. Úgy érezném, hogy elpazaroltam egy csomó évet. Sokan azt mondják, hogy a részvétel a fontos, de ez nem így van. Én nyerni akarok. Azért vagyok itt, hogy nyerjek. Ez minden ami érdekel, és ez éltet” – ismerte el a 26 éves versenyző. 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 formula 1 lewis hamilton