2011. júl 07.

Button az esőben reménykedik Silverstone-ban

írta: FormaNet
Button az esőben reménykedik Silverstone-ban

A McLaren 2009-es világbajnoka, Jenson Button abban reménykedik, hogy a Brit Nagydíj esős futam lesz, mert az jelentősen megnövelné esélyeit a győzelemre a vasárnapi versenyen.

Nem ok nélkül vélekedik így Button, hiszen mindenki emlékszik még a június közepén rendezett Kanadai Nagydíjra, ahol a kiváló brit pilóta vesztett helyzetből tudott felállni, és az utolsó körben meg is nyerte a futamot, amelyet szinte végig esős körülmények között futottak.
Ugyanakkor a száraz, meleg körülmények Valenciában, az Európa Nagydíjon úgy tűnt, nem kedveztek a McLareneknek.
 
Silverstone-ban nem várható nagy hőség a hétvégén, és a hét közepén kiadott előrejelzések szerint van esély a csapadékra, bár a futam napjára csak minimális. Persze ez azért változhat, hiszen a szigetország időjárását igen nehéz napokkal előre pontosan megjósolni. Button pedig ebben reménykedik, mert a véleménye szerint a megváltozott körülmények kedveznek az MP4-26-nak.
 
„Bocsi srácok, az eső nem túl jó azoknak a rajongóknak, akik kint vannak a versenyen, de az előrelépésünk szempontjából nekünk a nedves időjárás lenne az igazán jó. Az egy kicsit megkeverné a dolgokat. Az autónk nedves körülmények között igen jól működik. Ezt már bizonyítottuk pár alkalommal, és ha megnézzük a valenciai tempónkat, akkor elmondhatjuk, hogy sehol sem voltunk a Red Bullhoz képest. Hogy mi lesz Silverstone-ban, nem tudom. Mi is változunk, az autók és a szabályok is változnak. Remélem jó lesz az a néhány fejlesztés. A Red Bullt viszont nehéz lesz megverni. Hogy mennyire lesz nehéz, azt talán a pénteki edzésen tudjuk majd meg.”
 
Valljuk be, a McLaren pilótájának nyilatkozata nem túl optimista, ha elsősorban az időjárás segítségében reménykedik. A száraz körülmények azonban egy dolgot mindenképpen nyilvánvalóvá tehetnek a Brit Nagydíjon, mégpedig azt, hogy a fúvott diffúzorok jelentős korlátozása milyen mértékben változtatja meg a csapatok közötti erőviszonyokat. Vasárnap délután talán már okosabbak leszünk.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
Szólj hozzá

f1 mclaren forma1 silverstone jenson button brit nagydíj mp4 26