2011. júl 08.

Vettel szerint a mai edzések eredményeiből senki nem lett okosabb

írta: FormaNet
Vettel szerint a mai edzések eredményeiből senki nem lett okosabb

A Brit Nagydíj hétvégéjén a legnagyobb kérdés az, hogy a befújt diffúzor tilalmára vonatkozó szabályokkal a Red Bull mennyit veszít majd az eddig utolérhetetlen teljesítményéből. Sebastian Vettel a pénteki szabadedzéseken mindössze egy 13. és egy 18. helyre elegendő időt autózott, ám csalódni fog az, aki úgy gondolja, hogy mindez máris a szabálymódosításnak köszönhető.
 
A mai napon ugyanis mindkét tréning főszereplője az eső volt, így az eredmények egyáltalán nem tükrözik a jelenlegi erőviszonyokat. Vettel az első tréningen ugyan 21 kört teljesített, ám az utolsó 20 percben (a felszáradó pályán) már nem hajtott ki, így nem meglepő, hogy az élen álló csapattárstól több mint két másodperccel rosszabb idővel zárt a 13. helyen. Délután pedig mindössze 1-2 mért kört tett meg (összesen 4 kör erejéig volt pályán), ami szintén édes-kevés ahhoz, hogy bármit megtudjunk jelenlegi esélyeiről.
 
Ezt megerősítette Vettel is, aki elmondta, hogy a szabadedzéseken elért eredményeinek semmi köze nincs a fúvott diffúzorok tilalmához.
 
„Ez a nap túlságosan is trükkös volt ahhoz, hogy bármit megtudjunk arról, hogy milyen hatása van a szabálymódosításnak, hiszen a pályaviszonyok folyamatosan változtak. Bizonyára lesz hatása, de kérdés az, hogy kit mennyire érintenek majd a változások. Ezt leghamarabb már csak holnap fogjuk megtudni. A mai leggyorsabb köröket el lehet felejteni, hiszen a körülmények és a feltételek folyton változtak. Elégedett vagyok az autó egyensúlyával, persze nem vagyunk a táblázat tetején, de a pénteki napon nem ez a legfontosabb dolog. Ez majd szombaton és vasárnap lesz fontos” – nyilatkozta a német versenyző.

  

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá a fórumon  

Szólj hozzá

f1 forma1 sebastian vettel brit nagydíj szabadedzések