2011. júl 09.

Kedves FIA! A tiszteletet nem elvárni, kiérdemelni kell

írta: FormaNet
Kedves FIA! A tiszteletet nem elvárni, kiérdemelni kell

Ha egyszer úgy döntenék, hogy hivatalos levelet írok a Nemzetközi Automobil Szövetségnek, az etikett, és a kialakult szokásjog alapján úgy kellene kezdenem, hogy Tisztelt FIA. Ha azonban a tisztelt szó valódi értelmét elemezzük, a mostani helyzet alapján talán már nem is ennyire egyértelmű, ez a megszólítás.

 
A Brit Nagydíj pályán kívüli eseményei ismét bebizonyították, hogy valami nagyon nincs rendben az irányító testület háza táján.
 
Az a törekvés, mely szerint a testület szeretné izgalmasabbá tenni a versenyeket, teljesen érthető, és értékelendő. Az olyan módszerek azonban, amiket mostanában tapasztalunk motorfronton, inkább nevetségessé teszi az elvileg komoly tekintélyű testületet, és hivatalnokait, mintsem növelné az izgalmakat.
 
Kerülve mindenféle valós vagy vélt összeesküvés elméletet, ami a döntések háttere lehet, az mindenképpen megállapítható, hogy az FIA prominenseinek fejéről néha már csak a csörgősipka hiányzik, hogy teljes legyen a komédia. A fejetlen kapkodásban még szerencse, hogy senkinek sem jutott eszébe a pályán jancsiszögek szétszórásával növelni az izgalmakat, ami akár azt is eredményezhetni szerencsés esetben, hogy a HRT, vagy a Virgin versenyzői is a dobogón pezsgőzhetnek.
 
A részletekbe nem szeretnék belemenni, hűséges hallgatóink, olvasóink ismerhetik a tényeket blogunkról, vagy Facebook profilunk üzenő faláról.
A Jean Todt vezette testület olyannyira nem tartja a kezében a gyeplőt, hogy lassan az a kérdés is sokakban felmerülhet, hogy egyáltalán szükség van-e ilyen bürokratikus vízfejre, hiszen pont a rend és a szabályok által kordában tartott sport lenne a feladatuk, ehelyett azonban számtalanszor megtapasztalhattuk az elmúlt időszakban, hogy a káosz megteremtése sokkal jobban fekszik az „igen tisztelt” testületnek.
 
Ja, elnézést, hiszen a tiszteletet nem elvárni, kiérdemelni kell!
    

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá a fórumon  

Szólj hozzá

f1 forma1 fia jean todt charlie whiting f1 motorszabály motorbotrány