2011. júl 20.

Domenicali: A Ferrari az elmúlt 18 évben, minden szezonban tudott futamot nyerni

írta: FormaNet
Domenicali: A Ferrari az elmúlt 18 évben, minden szezonban tudott futamot nyerni

A Ferrari csapatfőnöke úgy gondolja, hogy az elkövetkező versenyeken nem a bajnokság ponttáblázatát kell figyelniük azután sem, hogy Fernando Alonso megszerezte a maranelloi gárda idei első futamgyőzelmét a Brit Nagydíjon. A Ferrari a tavalyi Koreai Nagydíj óta nem nyert futamot, így a mostani győzelem nagy lökést, és plusz motivációt adhat a csapatnak, hiszen rajtuk kívül csak a McLarennek sikerült idén a Red Bull elé kerülni.

Domenicali az év eddigi teljesítményét negatívan értékelte, de úgy véli Silverstone-ban igazolódtak a fejlesztések irányába tett eddigi erőfeszítéseik.

"Ami a teljesítményünket illeti, szezon első három hónapjára negatív előjelű pontszámot adnék a Ferrarinak. A félidő végére azonban jelentősen javultunk, és bár csak egy futamot sikerült eddig nyernünk, elég versenyképesek voltunk ahhoz, hogy a változó körülmények ellenére is jól szerepeljünk. A jelenlegi pontszámunk valamivel több az átlagosnál, de bízom abban, hogy ez folyamatosan tovább nő majd a szezon második felében."
 
A csapatfőnök azt is elmondta, hogy a továbbiakban is csak a versenyekre koncentrálnak, és nem foglalkoznak az eddig elért pontokkal.

Jelenleg Fernando Alonso 92 ponttal van lemaradva az éllovas Sebestian Vettel mögött, míg a Ferrari a konstruktőrök versenyében mindössze 168 pontot gyűjtött, ami pontosan fele a Red Bull egységeinek.
 
"Nem nézegetjük a ponttáblázatot, helyette versenyről versenyre a teljesítményre koncentrálunk. Tudjuk persze, hogy nehéz lesz, mert nagyon erős a mezőny. A bajnokság kimenetelét majd később látjuk tisztán. Most csak arra koncentrálunk, hogy minden versenyen harcba szálljunk" - jelentette ki az olasz szakember, és bár elismerte, hogy a silverstone-i győzelem komoly lökést adott a csapatnak, illetve jelentősen javította a hangulatot, de hozzá tette, hogy ez még nagyon kevés a boldogsághoz.
 
"A silverstone-i győzelem nagyon fontos pillanata volt a szezonnak, ráadásul akkor, amikor 60 éves évfordulóját ünnepelhettük a Ferrari első győzelmének, amit Gonzalez szerzett meg, ugyan ezen a pályán. Nagyon jól tudjuk, hogy a Ferrari nem elégedhet meg egyetlen győzelemmel a szezonban, de fontos volt a hangulat szempontjából, és a vállaltnál mindenki így érzi ezt, és meggyőződésem, hogy a siker kellemes hangulatot teremtett. Győzelem nélkül nem lehet jó szezonunk. Nem szabad elfelejteni, hogy a Ferrari az elmúlt tizennyolc évben egy szezont sem zárt úgy, hogy ne szerzett volna futamgyőzelmet. Tizennyolc év hosszú idő, és nem hiszem, hogy bármelyik csapat is dicsekedhetne ilyen eredménnyel."
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
Szólj hozzá

ferrari f1 forma1 fernando alonso formula1 brit nagydíj stefano domenicali