2011. júl 20.

Montezemolo: Itt az idő, hogy cáfoljuk a pletykákat

írta: FormaNet
Montezemolo: Itt az idő, hogy cáfoljuk a pletykákat

Amióta Felipe Massa a Ferrarihoz került, azóta szinte minden évben felröppennek olyan pletykák, hogy a brazilnak mennie kell a csapattól, és legtöbbször azt is tudni vélik, ki kerülhet a helyére. A legutóbbi találgatásokban sokan a Red Bull pilótáját, Mark Webbert vélik látni a maranellóiaknál, és indokként Massa gyengébb teljesítményét hozzák fel.

Felipe az elmúlt időszakban (a Hungaroringen történt balesete óta) valóban kissé alulmúlja önmagát, és úgy tűnik, csapattársa Fernando Alonso kissé beárnyékolja a szurkolók körében egyébként nagy népszerűségnek örvendő versenyző tevékenységét. 2008 óta nem nyert versenyt, és az időmérőkön is rendre alul marad spanyol csapattársával szemben.
 
A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo szeretné kifogni a találgatások vitorlájából a szelet, és a napokban kijelentette, hogy a következő szezonban sem lesz változás a csapatnál, a pilótapárost illetően.
 
"Massa és Alonso mindig hoz valamit. A '70-es években, amikor még fiatal sportigazgató voltam, azt mondtuk, az autó és a pilóta 50-50 százalékban járul hozzá az eredményekhez. Manapság az autó többet számít, a versenyző körülbelül 30 százalékot tud hozzátenni a teljesítményhez. Alonso szuper jó, de Massa is kezd visszatérni. Úgy gondolom, a pilótáinkkal semmi probléma sincs. Itt az idő, hogy cáfoljuk a pletykákat, jövőre is Massa és Alonso versenyez nálunk."
 
Montezemolo támogatja Alonso azon eltökéltségét, hogy a jelentős különbség ellenére nem adják fel a küzdelmet a világbajnoki címért folytatott harcban.
 
„Alonso jogosan reménykedik a folytatásban, hiszen a remény hal meg utoljára. Mindannyian kissé csalódottak vagyunk, hogy a rossz szezonkezdés miatt nem ott állunk most ahol szeretnénk, de Silverstone-nal elégedettek vagyunk, és ez az eredmény új reményt adott számunkra. A pontokat majd a legvégén kell számolni, addig folyamatosan dolgozunk, már a jövő évet is szem előtt tartva. A győzelem a sok munka után, a megfelelő pillanatban jött. Komoly eltökéltséget kértem, és szeretném megköszönni minden dolgozónknak, a fáradtságot. Az eredmény megmutatta, mire vagyunk képesek. Az a tény, hogy az idei szezon első győzelme éppen Silverstone-ban jött, ahol a Ferrari első nagydíját nyerte 1951-ben, mutatja a csapat erejét, és azt, hogy a Ferrari piros autója minden versenyen elindult az elmúlt 60 évben.”
 
Montezemolo kijelentése Massával kapcsolatban minden bizonnyal megnyugtatja a brazil pilóta rajongóit, és bízzunk abban, hogy ez a vélemény az év végére sem változik meg. Az elnök kincstári optimizmusa is érthető, hiszen az elmúlt versenyeken egyértelmű, és komoly javulást láthattunk a Ferrarinál, ám ha valóban harcolni akarnak bármelyik világbajnoki címért, akkor a hátralévő futamokon már egyetlen hiba sem megengedhető sem technikai, sem taktikai téren.   

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá a fórumon  

Szólj hozzá

ferrari f1 alonso forma1 formula1 felipe massa luca di montezemolo pilótapáros