2011. júl 26.

Ecclestone: Vettel számomra olyan, mint Jochen Rindt

írta: FormaNet
Ecclestone: Vettel számomra olyan, mint Jochen Rindt

Bernie Ecclestone, a Formula-1 első embere úgy tekint Sebastian Vettelre, mint egykori barátjára, Jochen Rindtre, de nem lát hasonlóságot Vettel és Schumacher között.

A fehér lovagot kevés pilótához kötik igazi baráti szálak, de úgy tűnik, az éllovas német versenyző ezen kevesek közé tartozik.
A jelentős, 57 évnyi korkülönbség ellenére az F1 két főszereplője igen jól kijön egymással. Ecclestone tiszta szívből örül Vettel sikereinek, míg fiatal barátja, a csapat segítségével sajátosan fejezte ki érzelmeit a FOM vezér felé tavaly, amikor Ecclestone egy F1-es járókeretet kapott 80. születésnapjára. Ezt talán mástól zokon vette volna, ám így jót nevetett a dolgon.
 
Bernie nemrégiben egy televíziós interjúban fejtette ki először, hogy a jelenlegi világbajnok az F1 egyetlen posztumusz világbajnokát, Jochen Rindtet juttatja eszébe, akivel nagyon jó baráti viszonyt ápolt, és nem mellesleg ő volt Rindt menedzsere is.
 
Vettelről így beszélt: "Nem lehet nem szeretni. Egy rendkívül ambiciózus, remek, kedves srác, nagyon jól ki lehet vele jönni. Számomra olyan, mint Jochen Rindt."
 
A FOM vezér barátja 1970-ben úgy lett világbajnok, hogy a szezon közben sajnálatos módon életét vesztette, amikor Monzában a Parabolica kanyarban balesetet szenvedett Lotuszával. Ekkorra azonban már annyi pontot gyűjtött, hogy a szezon végére sem sikerült senkinek sem utolérnie. Ebben az évben Ecclestone volt a menedzsere, sőt a Lotus csapathoz is a fehér lovag közbenjárásával került a legendás osztrák pilóta.
 
Jelenleg sokan vonnak párhuzamot a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher, és Sebastian Vettel között, akiket nem mellesleg szintén jó barátság köt egymáshoz. Schumacher Ferrarinál töltött aranykorát látják visszaköszönni Vettelnél, és úgy vélik, a fiatal német pilóta ugyanazt az utat járja, mint idősebb honfitársa.
 
Bernie Ecclestone-nak más erről a véleménye: "Michael egészen más. Nem rossz értelemben, de más."
 
Ecclestone azokkal a véleményekkel sem ért egyet, mely szerint Vettel túlzott dominanciája megöli az F1-et.
„Amikor eljön a verseny ideje, azt várjuk, hogy Sebastian megszerzi a pole pozíciót, és megnyeri a versenyt. Ez egyszerre jó és rossz is. De nem hiszem, hogy annyira rossz lenne, mert mindenki arra figyel, ki fogja majd megverni. Ez egy kicsit olyan, mint egykoron a bokszoló Muhammad Ali, vagy a golfozó Tiger Woods. Az emberek szeretik a bajnokokat, és azt is sokan szeretik, ha legyőzik őket.”
 
Ecclestone véleményével lehet egyet érteni, vagy éppen vitatkozni vele, egy azonban biztos, a FOM vezér ismét meglepte az F1 rajongóit, és szereplőit sajátos nézőpontjával.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
 
 
 
 
 
Szólj hozzá

f1 forma1 formula1 michael schumacher bernie ecclestone sebastian vettel jochen:rindt pilóta párhuzamok