2011. júl 27.

Hamilton: A Magyar Nagydíj nem jöhet elég hamar

írta: FormaNet
Hamilton: A Magyar Nagydíj nem jöhet elég hamar

Az idei Német Nagydíj győztese, Lewis Hamilton úgy véli, a Magyar Nagydíj nem jöhet elég hamar. A brit pilóta a jól megérdemelt nürburgringi győzelem után azt reméli, hogy az újabb fejlesztések hozzá segítik ahhoz, hogy a Magyar Nagydíjon is megmaradjon a lendület, és hasonló teljesítménnyel ismét jó eredményt érhessen el.

„Vasárnap a Nürburgringen megszerzett győzelmem után a Magyar Nagydíj nem jöhet elég hamar. A csapat teljesítménye kiváló volt az elmúlt hétvégén, és nagyon szeretném, ha ez a lendület megmaradna a Hungaroringen is. Ez most egy egészen más kihívás lesz. Az időjárás melegebb lesz mint Németországban, és a pálya tulajdonságai is nagyon eltérőek. A Hungaroring egy szűk, és kanyargós pálya, leszorító erő tekintetében nem sokban tér el Monacótól, nem engedi pihenni a pilótákat. Mindig rengeteget dolgozunk a kormány mögött, és ez komoly fizikai igénybevételt jelent. Ismét nem lesz nagy különbség a McLaren, a Ferrari és a Red Bull között. Érdekes lesz látni, melyik csapat végez előrébb ezen a hétvégén."
 
Hamilton egyébkén saját maga is meglepődött a németországi győzelmén, és azon, hogy az autót rövid idő alatt sikerült ennyire versenyképessé tenni a csapatnak. A brit pilóta egy kérdésre válaszolva úgy nyilatkozott, hogy jelenlegi remek formájához biztosan nagyban hozzájárulhatott az is, hogy az elmúlt két hétben kivonta magát az istáló PR rendezvényei alól, és a sporton kívüli feszített programok helyett, pihenhetett, és csak a versenyzésre koncentrálhatott.
 
A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh úgy gondolja, ha Hamilton úgy vezet ismét, ahogy azt tette a Nürburgringen, akkor talán megint nem talál legyőzőre.
 
„Lewis bebizonyította a Nürburgringen, hogy csúcsformába van. Tökéletes időmérőt, majd utána tökéletes versenyt futott, és ha hozza ugyan azt a formáját, nagyon nehéz lesz őt legyőzni. Jensonnek nem volt szerencséje az előző két futamon. Mentálisan azonban nagyon erős, és jól tudja, hogy ez a pech széria megfordulhat. Remekül vezet ebben az évben, és csak rajtunk múlik, tudunk-e tehetségének megfelelő autót adni számára" – nyilatkozta Whitmarsh.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
 
 
 
 
 
Szólj hozzá

f1 mclaren forma1 lewis hamilton magyar nagydíj formula1 martin whitmarsh