2011. júl 30.

Vettel szerint emelni kell a tétet, hogy újra magukra találjanak

írta: FormaNet
Vettel szerint emelni kell a tétet, hogy újra magukra találjanak

Idén a Német Nagydíjon fordult elő először, hogy a regnáló bajnok, Sebastian Vettel nem az első sorból indult, és a verseny végén a dobogóról is leszorult. Hogy ez csak pillanatnyi üzemzavar a Red Bullnál, vagy a rivális csapatok valóban befogták a brit-osztrák alakulatot, a Hungaroringen kiderülhet. A tegnapi edzéseken úgy tűnt a Ferrari és a McLaren is megőrizte lendületét, ám az energiaitalosok pilótáit botorság lenne leírni, annak ellenére, hogy maga Vettel is javulást vár az istállótól.

Vettel valóban úgy gondolja, van mit javítani a teljesítményen, amennyiben a győzelemért akarnak harcolni a Hungaroringen. Tegnap a német bajnok csak az ötödik leggyorsabb kört futotta a délutáni edzésen, fél másodperccel lemaradva az első helyen záró Lewis Hamilton mögött. Az edzés után Vettel úgy nyilatkozott, hogy jelenlegi tempója a Hungaroringen nem éri el a tavalyi szintet.
 
„Eleinte meglehetősen csúszkáltam, de később úgy tűnt rendben van az autó, ám azt hiszem, nem olyan, mint amilyen tavaly volt. Nagyon szorosnak tűnik most a dolog. A McLaren és a Ferrari nagyon gyors, azt hiszem emelnünk kell a tétet, hogy ismét magunkra találjunk.”
 
A fél másodperces különbség, Vettel szerint alacsony üzemanyag szinten nem jelent azért katasztrófát, és biztos abban, hogy a Red Bull versenytávon képes lesz harcolni a győzelemért. Kiemelte, hogy a gumikopásnak és ehhez kapcsolódóan a gumistratégiának ismét döntő jelentősége lehet.
 
„Ahogy kiszálltam az autóból, fontosnak tartottam látni, hogy az utolsó szakaszon a többiek mennyire használták el a gumikat. Fontos az, hogy a gumik jól működjenek egy körön, de meg kell próbálni azt, hogy hosszú etapokban se használódjanak el túl gyorsan. Ez lesz az igazán nehéz kérdés.”
 
Vettel tehát érzi, hogy sokáig tartó dominanciája megszűnőben van, ám kétségünk se legyen azzal kapcsolatban, hogy elfogadná ezt az állapotot. A német éllovas nem szeret veszíteni, és minden bizonnyal mindet meg is tesz, hogy elégedetten távozzon hazánkból.
 
Szöveg: FormaNet
 
 
 
 
 
 
Szólj hozzá

f1 hungaroring forma1 red bull magyar nagydíj formula1 sebastian vettel