2011. aug 04.

A Force India 2009-es emlékekkel készül Spába

írta: FormaNet
A Force India 2009-es emlékekkel készül Spába

A Force India tulajdonos csapatfőnöke úgy véli, büszkék lehetnek magukra, figyelembe véve az istálló utóbbi néhány versenyen nyújtott teljesítményét. A Német Nagydíjon Adrian Sutilnak sikerült hatodikként célba érnie, míg csapattársa, Paul di Resta a Hungaroringen versenyzett kitűnően és pályafutása eddigi legjobb eredményeként a hetedik helyet sikerült megszereznie. A csapat így kilenc pontra megközelítette a konstruktőri tabella hatodik helyén álló Saubert.

 
Az indiai üzletember nem titkolta, kifejezetten elégedett a csapat fejlődésével.
 
„Az eredmény az, ami számít. Nagyon ösztönző, és nagyon boldogok vagyunk. A fejlesztésekre fordított munka egyértelműen kifizetődő. Az autó egyre jobb, versenyképesebb, és egyre könnyebb vezetni is. Pilótáink rendkívül motiváltak, és a legjobbat hozzák ki magukból. Németországban Adriannak sikerült, Magyarországon Paulnak.
Azt hiszem elég nehézkesen indult a szezon, az első pár futamon csak a fejlesztési programunkra tudtunk koncentrálni. De az európai szezonkezdés, és főleg a monacói verseny óta futamról futamra fejlődünk. Az utóbbi versenyeken bejutottunk az időmérő harmadik szakaszába, és ez mindent elmond. Hogy a top tízben lehetünk egy ilyen kiélezett versenyben, nagyon figyelemre méltó, és kielégítő teljesítmény.”
 
Mallya szerint Spa és Monza aszfaltcsíkjai kedvezőek a Force India számára, ezért a nyári szünetet követő versenyeken is jó eredményre számít.
 
„Azt hiszem, az autónk kellően gyors lesz. Ha megnézzük a magyarországi szektoridőket, a versenyen az első szektorban Adrian volt a leggyorsabb, míg a harmadik szektorban Paul érte el a legnagyobb sebességet. Szóval ez az autó gyors. De a leszorító erőnk is jó, ezáltal megfelelően stabil a kanyarokban. Nagyon várom már Spát, és remélem, ott ismét megmutatjuk, mennyire vagyunk erősek. Fantasztikus pillanat volt 2009-ben amikor Giancarlo Fisichella pole pozícióból rajtolhatott, és dobogón végzett. Az akkori autónk az egyenesekben nagyon gyors volt, de azon kívül nem sok mindent csinált. A mostani autóval már bármit meg lehet csinálni, függetlenül attól, a pálya melyik részén van. Úgy gondolom, jelenleg jobb helyzetben vagyunk, mint akkor” – zárta optimista mondanivalóját a Force India csapatfőnöke.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Szólj hozzá

f1 forma1 adrian sutil vijay mallya paul di resta force:india