2011. aug 04.

Hamilton: Ez a sport arról szól, hogy minél jobban kitoljuk a határokat

írta: FormaNet
Hamilton: Ez a sport arról szól, hogy minél jobban kitoljuk a határokat

Lewis Hamilton meglehetősen ellentmondásos hétvégét zárt a Hungaroringen. A futam nagy részében a zsebében volt a győzelem, ám elég volt egy rossz döntés, és egy pár hiba ahhoz, hogy még a dobogóról is leszoruljon. A brit világbajnok a Magyar Nagydíjról, csapattársáról, és a nyaralásról is kérdezték.

Hogyan foglalnád össze a Magyar Nagydíj hétvégéjét?
 
Lewis Hamilton: Az egész hétvége nagyon jól indult, és sokáig jó is volt mindent, így természetesen csalódott vagyok, hogy a verseny végén nem állhattam dobogóra Jensonnel együtt. A Hungaroring az egyik kedvenc pályám, ezelőtt kétszer is sikerült ott nyernem, és most is meg volt a sebességem a győzelemhez. Ami viszont a legfontosabb Magyarország kapcsán, hogy az elmúlt két versenyen két győzelmet is arattunk, és ez is bizonyítja, hogy az MP4-26 egy versenyképes konstrukció. Mindannyian keményen dolgoztunk azon, hogy visszahozzuk az autó teljesítményét. Hihetetlen munka van az egész alakulat mögött. Ez a két egymást követő győzelem nagyszerű érzés a nyári szünet előtt, így mindenki jól megérdemelt pihenés után térhet vissza, hogy tovább harcoljunk Belgiumban.
 
Élvezted a Jensonnal folytatott harcot a versenyen?
 
LH: Jenson egy nagyszerű csapattárs, és egy remek pilóta. Vasárnap egy fantasztikus versenyt futott, és teljesen megérdemelte a győzelmet. Mi keményen harcoltunk egymással, mint mindig, és ez máskor is így lesz. Ez a sport arról szól, hogy minél jobban kitoljuk a határokat, és a csapattárs is része ennek a kihívásnak.
 
Mennyire bonyolította meg a dolgot a változékony időjárás?
 
LH: Igen, meglehetősen változékony volt az idő, de mindenki ugyan ebben a helyzetben volt. Együtt hoztuk a stratégiai döntéseket, de ilyenkor elkerülhetetlen, hogy valaki jobb döntést hoz. Ahogy azt már mondtam, nagy előrelépést tettünk az autóval, megszereztünk két egymást követő győzelmet, a leggyorsabb kört Németországban, és komoly minőségi javulást tapasztalhattunk a sebesség tekintetében mindkét pályán. Jelenleg erős a pozíciónk, és mindenki keményen fog dolgozni, hogy tovább növeljük a sebességünket a visszatérés után.
 
Mik a terveid a nyári szünetben?
 
LH: Kellemesen fogom eltölteni az időm egy részét a barátaimmal, a családdal. Lesz valamennyi pihenés is, de közben is folytatom az edzéseket. 
Rövidesen ellátogatunk néhány igazán különleges helyszínre, mint Spa-Francorchamps, Monza, Suzuka és Interlagos, ezek talán a sport legnagyobb pályái. Ezeken a helyeken az ember lelke valóban azt érzi, hogy az maga a történelem. Ezeken az aszfaltcsíkokon három azonos csapat fog megküzdeni, és a verseny drámája egészen a Brazil Nagydíjig tart majd. Nagyon várom, hogy újra versenyezzek.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 

 

 

  

 

Egy kilkkeléssel a FormaNet magazin technikai fejlesztéseit támogatod

Szólj hozzá

f1 mclaren forma1 lewis hamilton magyar nagydíj jenson button