2011. aug 06.

Barrichello: A Williamsnek szüksége van rám

írta: FormaNet
Barrichello: A Williamsnek szüksége van rám

A Williams veterán brazil pilótája még nem kíván visszavonulni, és új szerződést szeretne a grove-i alakulattal, annak ellenére, hogy az istálló ilyen gyengén csak a hetvenes évek vége felé kezdte a szezont. A visszavonulásáról szóló pletykákon Barrichello csak mosolyog.

Az autók gyenge teljesítménye, és az idei eredménytelenség a Williams berkein belül már előidézett személyi változásokat, Sam Michael technikai igazgató már hónapokkal ezelőtt lemondott, és ugyan jelenleg is segíti a csapatot, a Koreai Nagydíj után végképp búcsút int a legendás alakulatnak. Helyét a McLaren egykori főtervezője, a 2007-es kémbotrány egyik főszereplője, Mike Coughlan veszi át.

 
A brazil visszavonulásáról terjedő pletykáknak minden bizonnyal ez a rendkívül eredménytelen szereplés, és Rubens kora adhat némi alapot, ám a brazil a Twitter oldalán megjegyezte, kész bármikor egy új szerződést aláírni az istállóval, és erre ráadásul igen komoly esélyt is lát.
 
Az eddig 314 F1-es versenyen rajthoz álló rekorder úgy gondolja, kölcsönösen szükségük van egymásra.
 
„Olvastam néhány hírt, ami arról szólt, hogy ki akarok szállni a versenyből, de ezeken csak nevetek. Egyetlen dolgot szeretnék, folytatni a versenyzést. Nagyon keményen dolgozunk, hogy összerakjunk egy jó autót a következő évre. Vannak problémák, de azért vagyunk, hogy megoldjuk azokat. A Williamsnek szüksége van rám, és nekem is szükségem van rájuk, és hogy őszinte legyek, azt mondtam Williamsnek, ha felajánl nekem egy kétéves szerződést, én azt azonnal alá is írom.”
 
Hogy Frank Williams és csapata miként gondolkodik a brazil veterán pilóta további alkalmazásáról, még nem tudni pontosan, de nagy valószínűséggel nem alaptalan Barrichello F1-es jövőjét érintő optimizmusa. Az istálló jelenleg nem engedhet meg magának egy top pilótát, az autó hatékony fejlesztéséhez pedig mindenképpen szükséges egy nagy tapasztalatokkal rendelkező versenyző, még ha sok fiatal tehetség várakozik is a helyére.
 
Szöveg: Varga Viktória
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Egy klikk a szöveg alatti bannerre, amivel a FormaNet Magazin technikai fejlesztéseit támogatod 
Szólj hozzá

f1 williams forma1 formula1 rubens barrichello