2011. aug 07.

Vicky Chandhok: Az Indiai Nagydíj egy fantasztikus verseny lesz, rengeteg előzéssel

írta: FormaNet
Vicky Chandhok: Az Indiai Nagydíj egy fantasztikus verseny lesz, rengeteg előzéssel

Az októberben debütáló Indiai Nagydíj körül - az elmúlt évektől eltérően - szerencsére semmilyen negatív hírek nem keringenek, és rendszerint az olvasható, hogy minden a megfelelő ütemben halad a versenypálya építésénél. A napokban ugyan kiderült, hogy az FIA néhány héttel elhalasztja a kötelező ellenőrzést, ám az illetékesek megerősítették, hogy ennek mindössze logisztikai okai vannak. Egyedüli probléma jelenleg Bernie Ecclestone jövő évi versenynaptár tervezete, melyben India a szezon elején szerepel a naptárban. Az Indiai Motorsport Klub elnöke szerint ez az időpont nem szerencsés a hőség miatt, egyelőre azonban leginkább a bemutatkozásra összepontosítanak, és előjáróban elárulta, hogy egy fantasztikus versenypálya várja majd a csapatokat októberben.

Ahogy arról már beszámoltunk, Bernie Ecclestone ismét megkavarta kissé a lapokat, már ami a 2012-es versenynaptárat illet. A FOM vezér az FIA által nyilvánosságra hozott ideiglenes programot - részben azért, hogy időt adjon Bahreinnek - kissé átalakította, miszerint a nyitó futam nem a mini arab államban kerülne megrendezésre, hanem Ausztráliában, majd Bahreinbe csak az év vége felé látogatna el a száguldó cirkusz mezőnye. További változás lenne az idei programhoz képest, hogy az októberben debütáló Indiai Nagydíj, jövőre áprilisban fogadná a szériát.

A fehér lovag tervezete komoly ellenérzést váltott ki a csapatoknál, logisztikai rémálomnak nevezték a programot, mivel így hét versenyen kellene tíz hétvége alatt felállniuk a rajtrácsra, ráadásul három különböző kontinensen.
 
Ecclestone nemrégiben kijelentette, hogy nem nagyon érdekli a csapatok ilyen irányú véleménye, és miután ő az F1 fő promótere, nagy valószínűség szerint ezt meg is engedheti magának.
 
Most azonban az egyik futamrendező, az idén októberben debütáló India is bejelentette aggályait, egy egészen más megvilágításban, mint az istállók.
 
Vicky Chandhok, az Indiai Motorsport Klub Szövetség elnöke aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy országa jövőre - eltérően az idei évtől - áprilisban rendezne futamot. Az FIA által kiadott programban 2012-ben is októberben került volna megrendezésre az Indiai Nagydíj, ám a porondmester átszervezése következtében az időpont a szezon elejére, április 22-re módosult.
 
Nem vagyok túlzottan boldog, mert áprilisban meleg lesz. De ha április, akkor legyen április. Azt hiszem, hogy hűvösebb hónapban ideálisabb lenne a verseny. Ez lehetne március, vagy akár október, november, vagy éppen december. Delhiben nincs csapadék, és magas páratartalom. Ha Malajziában versenyeznek, ott viszont van ezekből bőven” – mondta mosolyogva a Team Lotus tartalék pilótájának Karun Chandhoknak az édesapja.
 
A hét elején kiderült, hogy az FIA szeptember 1-jére halasztotta az új indiai pálya ellenőrzését, ám az idősebb Chandhok elmondta, ennek pusztán logisztikai okai vannak.
 
„Ennek pusztán adminisztratív, és logisztikai okai vannak. A pálya ellenőrzését Charlie Whiting végzi, aki már többször is járt nálunk, és azt kérte, hogy szeretné az utazását a Koreai úttal egybe kötni. Ennek a hónapnak a végén látogat el Koreába, és visszafelé áll meg Delhiben, és ez teljesen logikusnak tűnik."
 
Chandok elismerően, és nagyon lelkesen nyilatkozott a legújabb versenypályáról, és nagyon várja már a versenyt.
 
„Én jártam már szinte minden versenypályán, a világon. Ez lesz közülük az egyik leggyorsabb. Az 1,2 km hosszú egyenes, és a három kanyar, amit újra terveztünk az FIA iránymutatásai alapján, minden bizonnyal jelentősen segíti majd az előzéseket. Azt hiszem, fantasztikus verseny lesz, rengeteg előzéssel.” – zárta mondandóját Vicky Chandhok. 
   

 

 

 

 

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Egy klikk a szöveg alatti bannerre, amivel a FormaNet Magazin technikai fejlesztéseit támogatod 

Szólj hozzá

f1 forma1 indiai nagydíj f1 2012 es versenynaptár