2011. aug 08.

Domenicali: Massának meg kell nyugodnia, és akkor az eredmények is jönni fognak

írta: FormaNet
Domenicali: Massának meg kell nyugodnia, és akkor az eredmények is jönni fognak

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali azt tanácsolja Felipe Massának, hogy a nehéz szezonkezdés után nyugodjon meg, és a nyári szünetet követő utolsó nyolc versenyen sokkal eredményesebb lehet.
 
Felipe Massának ebben a szezonban még nem sikerült felállnia a dobogóra, ezzel szemben csapattársa, Fernando Alonso már futamot is nyert, és kettőjük között igen jelentős, 75 pontos különbség van jelenleg.
Massa a következő idényt is a maranellóiaknál tölti, és Domenicali elmondta, hogy a brazil pilóta a csapat teljes támogatását tudhatja maga mögött.
 
"Egyértelmű fejlődést láthattunk tőle az utolsó három versenyen, és biztos vagyok abban, hogy ő is nagyon jól szerepel majd a szezon második felében. Felipének meg kell nyugodnia, hogy a legtöbbet hozza ki magából. Ő egy nagyon gyors versenyző, de talán a következetességén még van javítanivaló a futamokon. Ez egyáltalán nem könnyű akkor, ha valaki Fernando Alonso csapattársa, de ez inkább legyen motiváció, mint mentség. Számunkra rendkívül fontos, hogy Felipe is a toppon legyen ebben a játékban, tekintettel arra, hogy legalább egy évig még a mi pilótánk.”
 
Nem régiben, Lewis Hamiltont, a McLaren pilótáját spanyol újságírók arról faggatták, hogy érdekelné-e egy Ferrari ülés Alonso csapattársaként. A brit akkor azt mondta, hogy ezen még nem gondolkodott, de nem tartja valószínűnek, bár hozzátette: „Soha nem tudhatjuk mit hoz a jövő”.
Most Domenicali is eljátszott ezzel a gondolattal, de elmondta, hogy Massa helyett majd valamikor talán egy sokkal fiatalabb pilóta kerülhet a csapathoz.
 
"Örülök, hogy a Ferrarival kapcsolatban azt mondta (Hamilton – a szerk.), hogy soha ne mond, hogy soha, sőt logikus, hogy minden pilóta arra törekszik, hogy előbb, vagy utóbb Maranellóban kössön ki, mivel mi képviseljük a történelmet ebben a sportban. Miután azt mondta, hogy nem valószínű, felmerül a kérdés, hogy sem rövid-, sem hosszú távon nem valószínű, hogy nálunk kötne ki. Úgy gondolom, hogy a Ferrari jövője egy nagy tapasztalattal rendelkező versenyző mellett, egy tapasztal, fiatal versenyző. Nincs olyan kényszerünk, hogy két fiatal pilóta legyen egy időben a csapatunknál.”
 
 
FormaNet, Varga Viktória
 
 

 

 

  

Szólj hozzá

ferrari f1 formula 1 felipe massa stefano domenicali