2011. aug 19.

Alonso Buttonról: Van tőle mit tanulnunk

írta: FormaNet
Alonso Buttonról: Van tőle mit tanulnunk

Fernando Alonso az elmúlt időszakban nem szűkölködött a dicsérő szavakkal, már ami versenyző társait illeti. Michael Schumachert visszavonulása óta többször is illette a legnagyobb tisztelettel, sőt volt rá példa, hogy legnagyobb riválisának nevezte. Nemrégiben Lewis Hamiltonról nyilatkozott igen pozitívan, ezzel is jelezve a világ felé, hogy a McLarennél együtt töltött idők megszépültek, már nincs benne semmi rossz emlék, vagy tüske. A napokban Jenson Button munkásságát méltatta a Ferrari kétszeres világbajnoka.

Alonso a McLaren brit pilótájának azon képességét nevezte egyedülállónak, amely lehetővé teszi számára a változó körülményekhez történő legjobb alkalmazkodást, és a spanyol úgy vélte, Button a mezőny legjobb esőmenője.
 
Button idei eredményei teljesen alátámasztják Alonso véleményét, hiszen a 2011-es szezonban mindkét győzelmét változó, hol nedves, hol száraz pálán szerezte, Kanadában, és Magyarországon.
 
A tavalyi évben szintén két győzelmet szerzett a 2009-es világbajnok, és azt már nem is kellene hozzá tenni, hogy mindkétszer hasonló, esős körülmények között.
 
Élete első F1-es futamgyőzelme 2006-ban a Hungaroringen szintén esős futam volt, így ez a jelek szerint már végigkíséri Button egész pályafutását.
 
"Ő mindig biztosra megy. Nedves körülmények között ő a legjobb. Minden pilóta szeretne a legerősebb lenni, de ilyen esetekben az ő képességeit nem lehet túlszárnyalni. Van tőle mit tanulnunk. Mindig tökéletes a stratégiája, és teljes biztonságban vezet ilyen helyzetekben, ez az ő egyik nagy erőssége" – nyilatkozta Fernando Alonsó a McLarenen pilótájáról.
 
Az elismerő szavaknak természetesen komoly realitása van, de nagy kérdés az, ha jelenleg Button vezetné a világbajnoki pontversenyt, hasonló dícséreteket hallhatna-e Alonsótól, függetlenül attól, hogy ezt a spanyol pilóta valóban így gondolja. Vettelt ugyanis most nem nagyon halmozzák el dicséretekkel a riválisok, és mint arra már számtalan példa volt, a sportban is a pszichikai hadviselés része a "nyilatkozatháború".
      

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Csatlakozz hozzánk a Facebookon!                                                     

                                                          

 

 

 

Szólj hozzá

f1 forma1 fernando alonso jenson button esős futamok