2011. aug 23.

Jerome d'Ambrosio első hazai F1-es versenyére készül

írta: FormaNet
Jerome d'Ambrosio első hazai F1-es versenyére készül

A megérdemelt egy hónapos vakáció után a Formula-1-es mezőny egyetlen belga versenyzője, Jerome d'Ambrosio igazán különleges eseménnyel vág neki a szezon második részének, hiszen a hétvégén első alkalommal versenyezhet hazájában F1-es autóban. 
 

A király-kategóriában belga versenyző utoljára 1994-ben bizonyíthatott, Phillipe Adams (Lotus Mugen Honda) személyében, a hétvégén azonban megszakad ez a hosszú szünet. A Virgin pilótája, a 25 esztendős Jerome d’Ambrosio izgatottan várja élete első F1-es hazai futamát.
 
"Már nagyon régóta várok erre a pillanatra, és most, hogy elérkezett, azt kell mondjam, nagyon izgatott vagyok, és alig várom, hogy otthonomban versenyezhessek rajongóim előtt. Régen volt már Belgiumnak Formula-1-es versenyzője, így ez egy igazán különleges hétvége lesz mind nekem, mind pedig a rajongóknak, és megpróbálom minden egyes pillanatát kiélvezni" – nyilatkozta a Virgin pilótája, akinek nem meglepő módon Spa-Francorchamps az egyik kedvenc versenypályája. 
 
"Semmi nem hasonlítható össze egy itthoni versennyel, és Spa egyértelműen az egyik nagy kedvencem a versenypályák közül. Vonalvezetésében minden megvan, amit egy versenyző csak kívánhat – gyors kanyarok, dombok és hosszú egyenesek. Ez valóban az egyik legnagyobb kihívást jelentő pálya a világon, és persze ne feledkezzünk meg a legendás Eau Rouge-ról sem, ami egyszerűen bámulatos!"

D'Ambrosio eddigi legjobb eredménye az Ausztráliában és Kanadában elért 14. helyezés volt, a Virgin Racing csapatvezetője, John Booth pedig azt reméli, hogy az egyre megbízhatóbb versenyautóval belga versenyzője egy emlékezetes versenyt futhat majd rajongói előtt.

"A Belga Nagydíjon szeretnénk ismét jó teljesítményt nyújtani, és folytatni kettős célba érések sorát, ahogy azt tettük a szezon első részében is. A Kanadai Nagydíj óta mindent versenyen sikerült mindkét autónkkal elkerülni a problémákat, ami azt mutatja, hogy megbízhatóság terén rendben vagyunk, és reméljük, hogy ez a jó forma a szezon további részére is megmarad"- bizakodott a csapatfőnök, és hozzátette, hogy belga versenyzője Spába biztosan extra motivációval érkezik.

"Ez lesz Jerome 12. versenye az F1-ben, ugyanakkor ez egy különleges hétvége, hiszen hazájában versenyez. Biztos vagyok abban, hogy még keményebben fogja nyomni, és remek lesz látni a rajongók támogatását."
 
Csapattársához hasonlóan Timo Glock szintén türelmetlenül várja már a hétvégét, és mint a legtöbb versenyző, a német is a kedvenc helyszínei közé sorolja a legendás aszfaltcsíkot.
 
"A közvetlenül egymást követő német és magyar verseny után nagyszerű volt pihenni, de már alig várom a szezon második felét. Spa egy tökéletes helyszín a visszatéréshez. Ez az egyik kedvenc versenyem, a pálya karakterisztikája, valamint történelme miatt. Ez egy nagyon gyors és hosszú versenypálya, néhány trükkös kanyarral fűszerezve, melyek már a kisebb hibákat is büntetik, és rögtön oda a jó köridő. Az időjárással is számolni kell, különösen annak változékonyságával. Az eső nagyon gyorsan megérkezhet, de ez is része az izgalmas versenyeknek. Már nagyon izgatott vagyok, és várom a hétvégét."

  

FormaNet, Varga Viktória

Csatlakozz hozzánk a Facebookon

 

 

 

Szólj hozzá

f1 formula 1 virgin spa belga nagydíj timo glock jerome dambrosio