2011. aug 28.

A Mercedes idei legeredményesebb versenyét futotta Spában

írta: FormaNet
A Mercedes idei legeredményesebb versenyét futotta Spában

A szombati nehézségek után a Mercedes GP pilótái remek versenyt tudhatnak maguk mögött, a csapat pedig további 18 ponttal erősítette meg negyedik helyét a konstruktőrök versenyében. Michael Schumacher a 24. rajtkockából egészen az ötödik helyig küzdötte fel magát a Belga Nagydíjon, míg csapattársa Nico Rosberg egy parádés rajtot követően még a versenyt is vezette egy rövid ideig.
 
 
 
Michael Schumacher 5., és Nico Rosberg 6. helyezésével, idei legjobb kettős eredményével távozhat Belgiumból a Mercedes GP.
Az ötödik rajtkockából induló Rosberg megvillantotta zsenialitását, amikor olyan versenyzőket rajtolt le, mint Felipe Massa és Lewis Hamilton, majd hamarosan a világbajnokság éllovasát Sebastian Vettelt is megelőzte, és átvette a vezetést. Sokkal gyengébb autójával persze nem sokáig tudta maga mögött tartani a mezőny legjobbjait, de a hajrában még mindig stabilan tartotta ötödik helyét, mielőtt „üzemanyag-spórolósan” át nem adta helyét csapattársának.
Rosberg elégedett lehet hatodik helyével, de a verseny után elárulta, bizony fáj a szíve, hogy ezzel a kocsival nem tudja felvenni a versenyt egy esetleges győzelemért, ami eddig még nem adatott meg neki Formula-1-es pályafutása során.
 
Nico Rosberg: "Nagyszerűen rajtoltam, és nagyon különleges érzés volt vezetni a versenyt az Ezüstnyíllal ezen a legendás pályán. Jó volt látni, a hátam mögött feltorlódó Red Bullt, McLarent és Ferrarit, de fájdalmas volt a felismerés, hogy nincs meg a tempóm ahhoz, hogy az élen maradjak. De ezen a hétvégén már nyilvánvalóan előre léptünk, és ez egy szép eredmény a csapat számára. A verseny elején és a közepén kissé jobban oda kellett lépnem a gázra, és a végén ennek kicsit meg is fizettem az árát, ráadásul Michaelnek jobb állapotban voltak a lágy gumijai, így nem tudtam magam mögött tartani. Most várom Monzát, és biztos vagyok benne, hogy tovább javulunk."
 
 
 
 
Hogy Michael Schumacher az ötödik helyét végül Rosberg spórolásának köszönheti, vagy sem, nem sokat számít, hiszen a hétszeres bajnok a rajtrács legvégéről vághatott neki jubileumi versenyének, miután a szombati időmérőn az autójáról elszabaduló hátsó kerék már a Q1 legelején tönkretette a várva várt napot. Schumachert azonban nem abból a fajta fából faragták, amelyik egy „kis” gubanc után összeomlik, és már a kvalifikációt követően kijelentette, hogy vasárnap csak is egy irány létezik számára, mégpedig az előre. Ezt olyannyira sikerült szem előtt tartania, hogy már az első körben tíz helyet javított, majd tökéletes taktikával, egy „vagon” új gumival, és egy adag harcos kedvvel tovább folytatta menetelését, végül 19 hellyel előrébb fejezte be versenyét.
 
Michael Schumacher: "Egy csodálatos hétvége csodálatos befejezése Spában. Az ötödik helynél jobb eredmény nem tudtunk volna elérni, de mindezt 19 helyet előrelépve nagyon jó érzés. A családom, a barátaim és a rajongók extra motivációt adtak, és szeretném megköszönni támogatásukat. Izgalmas versenyt láthattak, és a csapattól pedig egy nagyszerű stratégiát. Összességében egy érzelem dús, és előzésekkel teli versenyem volt. Az elején kicsit féltem, hogy néhány repkedő alkatrész eltalálja a kocsimat, és megsérülhet, de szerencsére semmi sem történt, és ez után már jó móka volt levadászni a többieket, hogy minél előrébb juthassak."
 
Schumacher első köre Spában
 

 
 
FormaNet, Varga Viktória
 
 
 
 

  

Szólj hozzá

mercedes f1 schumacher rosberg formula 1 spa belga nagydíj