2011. sze 07.

A McLaren továbbra sem szeretné, ha Hamilton megváltozna

írta: FormaNet
A McLaren továbbra sem szeretné, ha Hamilton megváltozna

Annak ellenére, hogy Lewis Hamilton legutóbbi négy kiesése mind ütközés miatt történt, a McLaren Mercedesnél továbbra is azt szeretnék, ha brit versenyzőjük nem változtatna agresszív, és mindenre elszánt stílusán, mert azt az elvet vallják, hogy kockázat nélkül siker sincs.
 
Miután a Belga Nagydíjon Lewis Hamilton ismét nullázott, gyakorlatilag búcsút is inthetett bajnoki esélyeinek, hiszen nem, hogy faragott volna hátrányából Sebastian Vettelhez képest, de a négy versenyző közül, akiknek még matematikailag esélyük van befogni a regnáló bajnokot, Hamilton az utolsó helyre került, 113 pontos lemaradással.
 
Idén már nem az első kálváriáján van túl a brit pilóta, ugyanakkor Martin Whitmarsh csapatvezető (érthető okokból) rendszeresen védelmébe veszi, és nemrégiben azt is elmondta, hogy nem szeretné, ha pilótája másként állna hozzá a versenyzéshez.
Most a McLaren vezető versenymérnöke, Philip Prew fogalmazta meg ugyanezt, mert azt gondolja, hogy Lewis nem csak problémákat, de számtalan sikert is köszönhetett már agresszív vezetési stílusának, így a csapat továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy ne változzon meg.
 
"Ebben az évben Lewis volt már fent, és volt már lent is. Ő egy nagyszerű pilóta, aki idén is nyert már versenyeket, mint ahogy minden évben, amióta itt van. Nyilván nagy reményekkel vágott neki a szezonnak, és azzal a céllal, hogy megnyerje a világbajnokságot, és innen ez most nagyon nehéz. Az, hogy keményen nyomja, egyben azt is jelenti, hogy nagyobb a kockázat, és azt hiszem ezt látjuk most" – világított rá a szakember arra a tényre, hogy az üldözőnek mindig sokkal nehezebb feladata van, mint az élen állónak, a kockázatvállalás pedig mindig kétesélyes. Ha netán minden alkalommal jól sülne el a merészsége, akkor most Hamilton magasztos dicshimnuszokban fürdene, és Prew a 2008-as világbajnoki címet hozta fel példának.
 
"Nem fogjuk arra kérni, hogy változzon meg, mert maximálisan támogatjuk Lewis energikus és agresszív hozzáállását. Ezzel ő már nyert egy bajnoki címet, és továbbra is ez a szándéka. Lewis nagyon okos srác, és nagyszerű pilóta, aki a nehézségekből is tanulni fog, és sokkal erősebben tér majd vissza."
 

 
A csapat versenymérnöke beszélt a fejlesztésekről is, és megerősítette, hogy a csapat már a 2012-es szezonra is készül, ugyanakkor a fejlesztések tekintetében még nem zárták le az idei évet.
 
"Fontos az egyensúly fenntartása, de ahogy közeledünk a szezon végéhez, úgy egyre inkább az MP4-27-re fókuszálunk, ugyanakkor még sok tanulnivalónk van, amiben az MP4-26 fejlesztései segítségünkre vannak. Azokat a területeket vizsgáljuk, amik a köridők javítására szolgálnak, és ezt remélhetőleg adoptáljuk a következő évre is, ilyen például az első- és a hátsó szárny, amiket - a szabályok minimális változtatásának köszönhetően - egy az egyben átvihetünk a következő idényre."
 
 
FormaNet, Varga Viktória
 
 
 
 

  

Szólj hozzá

f1 mclaren formula 1 lewis hamilton philip prew