2011. sze 12.

Rosberg szerződéshosszabbítás előtt - a némettel hosszútávra tervez a Mercedes

írta: FormaNet
Rosberg szerződéshosszabbítás előtt - a némettel hosszútávra tervez a Mercedes

Az Olasz Nagydíj nem úgy sikerült Nico Rosberg számára, mint ahogy azt tervezte, mivel Vitantonio Liuzzi kamikáze akciójának többedmagával ő is áldozatul esett, így a Mercedes pilótája ellentétben csapattársával, nem távozhatott boldogan Monzából.

Annál nagyobb lehet az öröme attól a ténytől, mely szerint csapata továbbra is maximális bizalmat szavaz neki, és a hírek szerint 2015-ig szerződés hosszabbítanak 26 éves versenyzőjükkel. Rosbergnek jelenleg 2012 végéig van szerződése az alakulattal, így ez a mostani szerződés jelentősen stabilizálná helyzetét a Formula-1-ben.
 
Ross Brawn mellett a Mercedes Motorsport igazgatója, Norbert Haug is messzemenően támogatja a hosszabbítást. Haug erről a napokban így beszélt: „Nico és a Mercedes egy nagyon hosszútávú együttműködésben érdekelt.”
 
Rosberg annak ellenére bízik csapata fejlődésében, és támogatja szerződése meghosszabbítását, hogy egyelőre nem sikerült olyan versenyképes autót építeniük, amivel legalább a dobogóért tudna harcolni. Nico jelenleg hetedik helyen álla a pilóták versenyében, 26 ponttal lemaradva a ferraris Felipe Massa mögött, és négy ponttal csapattársa Michael Schumacher előtt. Idei legjobb eredménye két ötödik hely, melyet Kínában és Törökországban sikerült elérnie. A tavalyi éve valamivel jobb volt, hiszen akkor a szezon első felében háromszor is sikerült a dobogó legalsó fokára felállnia, Malajziában, Kínában és Nagy-Britanniában.
 
A német pilóta úgy gondolja, hogy csapata a folyamatos fejlesztésekkel - amihez a feltételek is egyre bővülnek, mind személyi, mind technikai tekintetben – rövidesen képes olyan autót építeni, amivel már kihívást jelenthet a Red Bull, a McLaren vagy éppen a Ferrari pilótái számára.
 
„Amikor látom, hogy mi történik a gyárban, attól nagyon magabiztossá válok” – nyilatkozta Rosberg.
 
 
A hosszabbításnak lehet azonban némi hátránya is a német versenyző számára, mivel 2013-ban két topcsapatnál is üresedés várható, a Red Bullnál Mark Webber szerződése jár le, míg a Ferrarinál Felipe Massa kontraktusa ér véget. A 2015 végéig tartó elkötelezettsége kizárja (vagy legalábbis megnehezíti) átigazolását ezekhez a jelenlegi topcsapatokhoz, bár az sem teljesen lehetetlen, hogy addigra a Mercedesnek is sikerül felzárkóznia az élmezőnyhöz. A hosszútávú együttműködés mindenképpen ezt segítené.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória 
 
   

 

 

Szólj hozzá

f1 forma1 formula1 nico rosberg mercedes gp f1 pilóta szerződés